דלעת מאניה, והמלצה על ספר בישול

30 November, 2017

זה מרגיש לי כאילו לא דיברנו מזמן. אחרי החגים והארוחות והעומס ברשת, נהנתי מקצת רגיעה של סתיו ומילוי מצברים.

בשונה מהפוסטים הקצרים שאני מעלה בפייסבוק ובאינסטגרם, המתייחסים בדרך כלל לכאן ועכשיו, הכתיבה בבלוג גורמת לי לשבת קצת ולהסתכל מה עבר בסטודיו מאז הפעם האחרונה שהתכתבנו. פאוזה קטנה לסיכום ביינים. גיליתי שבזמן שהקיץ פינה את מקומו לסתיו, קרו פה המון דברים בעצם. ובחוץ, הסתיו בעיצומו ואפילו החורף שולח סימנים ראשונים.

השווקים מוצפים בדלעות (או דלועים?) בכל מיני צורות ובכל מיני צבעים. דלעת היא ירק (או פרי?) גאוני. יפה, טעימה, מגוונת ונפלאה מבחינה קלורית. אני משתמשת בדלעת המון. בתנור, במרק, ואפילו בסלט. אז לכבוד הדלעות, העליתי מתכון לסלט דלעת מספר בישול שאני מאוד אוהבת. אתם מוזמנים לגלול מטה לפרטים נוספים.

הארוחה האנדלוסית של מיכל קורן ושלי הייתה נפלאה. הגיעו אורחים מקסימים. האוכל היה צבעוני וטעים והפלייליסט עטף את הכל במוזיקה שמתחברת לסיפור. היין זרם, והתוצאה הייתה ערב מקסים שמחבר אנשים סביב תשוקות משותפות. הכל התחבר כמו שחלמתי. עברה שנה בדיוק מאז אירוע הארוחה המשותפת הראשון, ובתום הערב האנדלוסי הרגשתי שהנה והצלחתי לומר את מה שהתכוונתי.

Save the Date

בין לבין ביקרה אותי אפרת לוזנוב, הצלמת והבלוגרית שאני כל כך אוהבת. אני ממש ממש ממליצה לכם לעקוב אחר הפעילות שלה בבלוג mylovelymess וברשת. יש לאפרת מגע של קסם עם המצלמה. עין רגישה לצילום החיים מהצד המואר שלהם, ואנרגיות יצירתיות אין סופיות. בין צילום לצילחות ועיצוב, ביום המוטרף הזה שהיה לנו פה, החלטנו לעשות עוד סדנה משותפת לאוכל, סטיילינג וצילום. הסדנה תיערך אצלי, בביקור הבא של אפרת בישראל. אז שמרו את התאריך: ה- 13 בפברואר 2018. בקרוב הפרטים.

ליאת הדס, אדריכלית פנים ומעצבת, רוקחת ספר על חיים ים תיכוניים בבתים שעיצבה, תובנות שצברה ועוד. הספר יהיה ערוך לפי עונות השנה כשבכל עונה ייוחד מקום גם לאוכל אופייני. אני התבקשתי להכין מתכון לחורף, העונה שאני כל כך אוהבת. אין כמו חורף לדבר על אוכל ביתי וארוחות משפחתיות. אז מבלי לחטוא בספוילרים, אני רק משתפת בקצת ממה שהיה לנו ביום ה- ״עבודה״ על פרק החורף. תודה לליאת ולארנון, על ההזדמנות ועל החברה המעולה לאורך היום, ותודה ליפעת גולן על הצילומים הנהדרים שבדרך.

ממדף ספרי הבישול שלי

רוב הבישול שלי נשען על מתכונים מספרי בישול. אני לא שפית ולא מתכונאית ולא מתיימרת להמציא את הגלגל מחדש. לאורך השנים הכנתי אין ספור תבשילים מספרי בישול שאספתי. חלקם הפכו לנכסי צאן ברזל במטבח המשפחתי וחלקם עברו שינויים והתאמות למקום, לתקופה ולטעמים האישיים. איכשהו, על אף שפע המתכונים שברשת אני מעדיפה את הספרים. הזכרון שלי מסודר לפי הספרים ואני יודעת למצוא מה שאני מחפשת. אני אוהבת את המגע של הנייר, את הסימנים של שימוש קודם וגם את המדף העמוס בספרי בישול.

חלק מהספרים בעברית, אבל רובם באנגלית. המבחר של ספרי בישול זרים הוא אינסופי, והאנגלית ברובם קלילה ונגישה לכל אחד. מדובר באוצר מילים נרכש החוזר על עצמו, וכשמתכון כתוב טוב ובצורה בהירה, קל להבין אותו גם באנגלית.

החלטתי שאני רוצה לשתף אתכם מדי פעם בספרים האהובים עליי ומעת לעת אשלח לכם המלצה על ספר בישול, אותו תוכלו לרכוש באמזון ולאמץ למטבח הפרטי שלכם. מי מבינכם שעוקב אחרי כבר זמן, נתקל פה כבר בהמלצה על ספרה של קלודיה רודן ״The Food of Spain״ ובספרן הנהדר של Rose Gray ו- Ruth Rogers – ״The River Cafe Cook Book“.

gather | Gill Meller

הפעם אני רוצה להמליץ לכם על ״gather״ של Gill Meller, השף של של קבוצת מסעדות River Cottage בבריטניה. הספר צד עיני בחנות ספרים בה ביקרתי בזכות השם שכל כך מדבר אליי. הרמתי את הספר ולאחר עלעול קצר התאהבתי. האוכל והצילומים נהדרים. המון קרמיקה שאני אוהבת והטריות של האוכל ממש קופצת מהדפים. אמנם הספר חדש יחסית על המדף שלי, אבל כבר הכנתי ממנו המון מתכונים, שהם קלים ואמינים. האוכל נפלא: המון ירקות, קטניות ומוצרים טריים. המנות צבעוניות וכיפיות להגשה, ולמרות שרוב החומרים זמינים ומוכרים יש איזשהו טוויסט מרענן במתכונים.

למשל, הבראוניז האלה עם קמח שיפון ועלי דפנה – מעולים.

Gather: to collect from different places; assemble | To cause to come together; convene | To draw (something or someone) closer to oneself | To harvest or pick

NOW RECIPES

מתוך שלל המתכונים שבספר, בחרתי לשתף בזה של סלט דלעת, פטריות וגריסי פנינה.

את קערות ההגשה האלו הכנתי במהדורה מיוחדת לכבוד הארוחה האנדלוסית, שלקחה אותי לצבעוניות שונה מזו שאני רגילה ומאז אני לא מפסיקה להשתמש בהן להגשה. הירוק של הגלזורה והחום של החימר מדגישים את המראה האדמתי של המנה ומעצימות את הצבעוניות של האוכל. תוכלו לרכוש לכם קערה כזו בחנות האונליין שלנו.

המשך סתיו נעים ולהשתמע בקרוב!