יום העצמאות

29 April, 2017

יום הזכרון בפתח. העצב הכבד מנשוא באוויר וסוגר עלינו מכל כיוון. משנה לשנה, יום הזכרון קשה לי יותר. אנשים במעגלים קרובים ורחוקים שהם חלק ממשפחת השכול, מסע השכול הנמשך ונמשך, תפיסת כאב השכול כאם וגם הייאוש מההנהגה המפלגת השוללת מאיתנו כל תקווה לשינוי. לשלום הנכסף… הכל חובר לו יחדיו.

ובצד הכאב, האהבה לצדדים היפים. השורשים שלי פה וזו מולדתי.

מסיחה את דעתי במעט בהתעסקות לקראת יום העצמאות, הצמוד כל כך ליום הזכרון ומנוגד לו כל כך בהווייתו. זה תמיד חוזר למטבח. אוכל מנחם. אוכל לקראת מפגש עם חברים ומשפחה.

אז הנה, ממש בקטנה, סלט כיפי לצהרי עצמאות. ישראלי וטעים. חומוס, אבל אחר.

דייט עם פורטרט

השבוע יתקיים בוקר חוויתי של צילום, אמנות ואוכל. ההכנות שלי לקראת הבראנצ׳ שאערוך, הפכו למסע מחקר קולינרי מרתק בעקבות ציוריה של Clara Peeters. שיתפתי רבות אודות ההכנות בדף הפייסבוק שלי.

ההתעמקות בציורים מובילה להרבה הקשרים בין אז לעכשיו. כך למשל, אחד המאכלים שחוזר על עצמו בציורים הוא קערת פירות יבשים. מי שהגיע לסטודיו הפתוח שלי, נהנה מעוגת פירות יבשים שאני מרבה להכין. הבטחתי למי שביקש שאפרסם את המתכון ועכשיו זו נראית כהזדמנות מעולה, הנה הקישור.

נותרו שני מקומות אחרונים לאירוע המיוחד הזה, כל הפרטים כאן, ואתם מוזמנים להצטרף.