פופ אפ אביב בסטודיו

מאת: עירית בירן

19 באפריל, 2019

פסח מתקרב ובחוץ האביב משתולל. האוויר עדיין צלול מחורף שופע גשם אבל הטבע המכוון לפי שעון פנימי, מתקתק פריחה. כיף כל כך להיות בחוץ. ליהנות מהתפר הזה שבין העונות, מהאנרגיה הפורצת של לבלוב ופריחה, מהתארכות היום הנוגסת בצינת הלילה שנותרה כאן מהחורף.

לקראת החג אני מכינה כלים שישמחו כל שולחן, כלים שכיף להביא כמתנה, כיף לקבל ומשמח מאוד להוסיף לאוסף הפרטי. ואני לא לבד. הזמנתי להשתתף איתי במכירה חברים מקסימים ומוכשרים שחולקים אותי את האהבה לאוכל, אירוח ואסתטיקה.

את נטע נבות אתם מכירים? הצילומים שהיא מעלה של אוכל שהיא מכינה בעבודת יד הם חגיגה אסתטית מיוחדת במינה. נטע תכין לפופ אפ מגוון גודיז מפנקים ועוגות. כשתראו אותם תבינו כמה הם מיוחדים ומשמחים. הגינה שסובבת את הסטודיו והבית היא מקום קסום בכלל ובחילופי עונות בפרט. מטבח החוץ הפתוח מייצר חיבור בין חווית השהיה בחוץ לחוויית הבישול והאכילה.

אני מפקידה את מטבח החוץ שלי בידיו הטובות של בני דרקסלר שיפתח בו דוכן של אוכל שוק אביבי. בני הוא בשלן נשמה. מחובר למקום ולחמרי הגלם. בשביל בני, ״מטבח שוק עונתי״ זה לא טרנד מהמגזינים. זו האמת. האוכל שלו פשוט, טרי, טעים ומלא בתשוקה. תכנסו לאינסטגרם שלו ותבינו.

וזה עוד לא הכל! עודד רסלר, האופה מספר 1 מבחינתי של לחמי מחמצת מצטרף לבני וביחד הם יכינו מנות שמשלבות את הלחם של עודד וגם ילהטטו בטאבון.

ומה בתפריט?

ירוקים של העונה
חלוטים עם הדרים ותבלינים מהגינה של עירית | 39 ש"ח
סלט גס
שלל ירקות ועגבניות מהשוק, לחם של עודד קלוי וגבינת המאירי | 29 ש"ח
פיתה בשר
פיתה ביס, תבשיל ארוך של צלעות בקר | 36 ש"ח
מחבת דגים מהטאבון
קוסקוס ביתי, ברוטב אדום פיקנטי | 46 ש"ח
פוקאצ׳ה אישית מהטאבון
תוספות השף | 42 ש"ח

מנות שכיף לנשנש עם כוס בירה או יין, במטבח הפתוח, באוויר הכל כך ריחני של האביב. תוכלו לתפוס מקום ממש ממש ליד הבשלנים או להסתובב בגינה, לספוג קצת שמש נעימה בצהרי שבת.

בקיצור, כל מה שאני אוהבת - אנשים מקסימים, בישול, אירוח, אוכל ואסתטיקה, ביום אחד. אתם מוזמנים.