עדכון חם מהחזית הבולגרית

מאת: עירית בירן

7 באוגוסט, 2021

מי שעוקב אחרי מכיר את אפרת לוזנוב, הלא היא My Lovely Mess. ״הטיקט״ של אפרת הוא צילום והיא באמת צלמת מדהימה של אור טבעי וחיים. אבל אפרת היא כל כך הרבה יותר מזה. היא כותבת מדהים, היא מלמדת צילום, היא עורכת סדנאות שכל אחת מהן היא עולם שלם של פנטזיה וסטייל. הדמיון המשוגע שלה והאנרגיות הם הכוחות המניעים של החיים שבראה לעצמה ולמשפחתה בוידין ושל ההום סקוליג משמיט הלסתות שעשתה לילדיה.

הכרתי את אפרת לפני מספר שנים כשנסעתי, בלי שום ידע מוקדם, לסדנת צילום שלה בכפר נידח בבולגריה. הסדנה הייתה מדהימה והתאהבתי באפרת. לשמחתי היא נעתרה לחיזוריי ולאורך השנים זכינו לשתף פעולה בסדנאות שלה בבולגריה וגם בסדנאות כאן. אני נסעתי לבשל בסדנאות שלה בבולגריה וכשהיא באה לכאן ערכנו ביחד סדנאות נפלאות- חשיפה לאור הצפוני, ספוטלייט ועוד.

הקיץ, אחרי לבטים לא פשוטים אפרת עושה רילוקיישן לישראל. ״רילוקיישן״ כי היא לא מתחייבת שזה לתמיד אולי כן ואולי לא. קשה לה מאוד לעזוב את הממלכה הקסומה שלה בוידין וזה מובן לחלוטין.

מה שמאוד משמח הוא שעם הגעתה לישראל תהיינה לכן הזדמנויות לפגוש את העשייה של אפרת כאן אבל גם לסוע לסדנאות שלה בחו״ל שימשיכו- בולגריה, מרוקו פרובאנס- הכל יחזור כשהעולם יחזור לשפיות. ממש כדאי לכן לעקוב.

בין הקורונה לרילוקיישן הספיקה אפרת לערוך שתי סדנאות. האחרונה שבהן נערכה עם השף פיליפ וסטניסלב ולפי הצילומים מדובר בפיצוץ קולינרי וחוויתי מדהים. לא הייתי בסדנה לצערי אבל קיבלתי צילומים מרהיבים שבהם מככבים הכלים שלי שאספה אפרת לאורך השנים וישארו לעת עתה בסטודיו בוידין לטובת הסדנאות שיערכו שם. חלק מהצילומים כאן אבל ממש כדאי לכם להכנס לבלוג של אפרת לסיפור המלא.

אפרת אהובה, אנחנו מחכים לך כאן בזרועות פתוחות.

על המנה מימין הייתי חייבת לשתף את הסיפור של אפרת:

״אכלנו את ארוחת הבוקר המפנקת ביקום. סיפור קטן מאחורי הקלעים: פיליפ חפר לי ימים לפני הסדנה שהוא צריך 3 כפול 12 ביצים טריות שהוטלו באותו הבוקר עבור הארוחה בשבת בבוקר. לפעמים דברים חולפים דרך שתי אוזני, אני כמובן מעבדת הכל בראש, לא מאלו שצריכים רשימות, ואיך שהוא אמרתי לו ברור. נשיג. אין באמת בעיה להשיג מאחד הלולים כאן, רק שלא באמת קלטתי את הכמות. לנו יש שלוש תרנגולות, ואם הייתי מתחילה לאסוף ולא להשתמש ביום שהוא אמר לי לראשונה, גם אז לא הייתי משיגה את היעד. ואז הרהורים גדולים עברו לי בראש. מי לעזאזל אוכל שלוש ביצים בארוחת בוקר? אין מישהו כזה שאני מכירה. עם השנים למדתי להכיר את הטעם הישראלי בארוחות בוקר, תוך כדי הסדנאות, וזה שתי ביצים גג. בהגזמה. איך שהוא סיננתי את הכמות בראש והייתי בטוחה שאני מורידה אותו מזה. זה לא הגיוני. מפה לשם, כי אין כמו פיליפ, הוא אמר את זה פעם אחת, הבין שאני כנראה סקפטית, ופנה למלחמה בכוחו שלו. בשבת בבוקר, מסובבת מהלילה שלפני, ראיתי אותו מגיע לסטודיו עם חיוך גדול מרוח על פניו ושקית עמוסת ביצים חמות עם טפטופי נוצות ובוץ. הוא השיג את המטרה. לא נשארה ביצה אחת בצלחת, הוכרזה המנה המנצחת לארוחת בוקר שטעמתי בחיי. ביצים עלומות, שלוש מהן לכל אורח, צפות במטבל יוגורט פטה וחמאת פפקירה אלוהית. ״

כל הצילומים המרהיבים של אפרת כמובן.