פסטו לימון כבוש

18 March, 2024

פסטו לימון כבוש שמככב אצלנו בסטודיו. אנחנו אוהבות לשלב את הפסטו בכריכים, אפשר להגיש אותו ליד דגים או עוף, והוא עובד ממש טוב עם גבינות מלוחות. לימון כבוש בפני עצמו הוא מאתגר לשילוב באוכל לעיתים – אבל הפסטו הזה מקליל אותו מאפשר להנות מהטעם המהמם של הלימון הכבוש רק בצורה מעודנת יותר.

הכמויות הן המלצה בלבד, תטעמו ותדייקו:

  • 1ֿ/2 כוס לימון כבוש ביתי או ממעדנייה טובה
  • צרור ירוקים – כוסברה, פטרוזיליה, נענע וביזליקום – הכל או חלק
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כוס שקדים מולבנים, או פיסטוק או אגוז אחר שאתן רוצות
  • פלפל ירוק חריף, בחורף אפילו שניים, מנוקים מגרעינים
  • מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
  • שמן זית – כמה שצריך לקבלת משחה נעימה

הוראות הכנה, הפשוטות בעולם:

  • מניחים את כל החומרים במעבד מזון ומרסקים. אפשר גם בבלנדר יד.
  • מזלפים את שמן הזית תוך כדי עד לקבלת המרקם הרצוי.
  • טועמים ומתקנים תיבול, ומגישים.