שבועות

5 June, 2017

ממש לפני החג נסעתי לאיטליה לסיור במחוזות אמיליה רומנה ופיאמונטה, בדגש על אוכל ויין. חברים, מצלמה, תשוקה ותכנית סיור נפלאה שארגנו מיכל לויט ונטלי שפריר מ- Annata. שתי בחורות צעירות ומקסימות שלומדות באוניברסיטה לגסטרונומיה בפיאמונטה. חיות, נושמות ואוכלות Slow Food.

פיאמונטה היא מחוז הולדת תנועת ה- Slow Food. ביקרנו בחוות, יקבים, יצרנים ומוכרים של אוכל מקומי, טרי ונפלא, המיוצר בשיטות מסורתיות שנשמרות בקנאות ומועברות מדור לדור. בלסמי, פרמזן, פרושוטו, יינות ועוד. וגם הבישול, נאמן למטבח המקומי, מבוסס על חומרי גלם נהדרים, וכל כך כל כך חם ומשפחתי.

כשערכתי את הצילומים הופתעתי לראות עד כמה הצילומים משם מתחברים לשבועות שכאן. מכאן זה היה אך טבעי להכין לכבוד החג מגשי פיצה לבנים ופיצה ביאנקה (לבנה), עם תפוחי אדמה, מוצרלה וארטישוקים צלויים. אני מודה שלקח לי הרבה זמן להתחבר לרעיון של פיצת תפוחי אדמה, שנראה לי חיבור משונה אבל כשניסיתי, התאהבתי ואימצתי בחום. הנה המתכון.

קיץ
יום העצמאות