תפודים צלויים וירוקים

27 April, 2023

הדפסה

תוספת תפוחי אדמה לכל ארוחה היא קלאסית ושגרתית בכל בית. יש אינסוף מתכוני תפוחי אדמה ולכל אחד יש את המתכון שהוא אוהב. במנה הזו שילבנו עם תפוחי האדמה קצת ירק וקצת חמצמצות שמקלילים את המנה. תפוחי האדמה יוצאים חמאתיים ונימוחים מבפנים עם מעטה מעט פריך, בהרמוניה עם החומץ ושאר מרכיבי המנה. שימו לב שמגוון תפוחי האדמה בשווקים הולך וגדל עם אפשרויות מעולות לבחור את תפוח האדמה שאתם אוהבים. למנה הזו מתאימים מאוד תפוחי אדמה לא גדולים המתאימים לאפיה.

המנה מתאימה למנת מרכז שולחן שכולם אוהבים, מתאימה כתוספת לבשר או דגים או כחלק מארוחה צמחונית ושמחה. במיוחד בקיץ! בסטודיו היא כיכבה לאחרונה בערב צוות בנות נהדר שערכנו, כתוספת לנקניקיות מדהימות של ערן ביק.

  • תפוחי אדמה בהתאם לכמות הסועדים
  • צרור רוקט או ארגולה
  • חופן שמיר ( אפשר גם נענע, כוסברה או טרגון)
  • בצל סגול או שאלוט
  • חומץ בן יין לבן / אדום
  • פלפל חריף ירוק / צ׳ילי אדום
  • פטרוזיליה
  • שמן זית
  • לימון

איך מכינים?

  • שוטפים ומקלפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לאורכם לפלחים (סירות).
  • חותכים בצל סגול לפרוסות דקות, צ׳ילי לפרוסות דקות ושוטפים ומטפלים בירוקים הנוספים.
  • בתבנית עם נייר אפייה נסדר את תפוחי האדמה ונזלף עליהם שמן זית ומלח. נערבב טוב באמצעות הידיים, כך שכל תפוד יהיה עטוף בשמן זית ומלח.
  • נכניס לתנור שחומם מראש על 250 מעלות, עד שיקבלו צבע שחום ונאה (בערך שעה). מומלץ לערבב תוך כדי.
  • אם אנחנו מרגישים שהתפוד שזוף אבל עדיין לא מבושל לדרגה הרצויה, נוריד את התנור ל— 180 מעלות ונמשיך באפייה.
  • המנה יותר טובה בטמפ׳ החדר לכן בשלב הזה ניתן לתפוחי האדמה להתקרר מעט לפני שנוסיף את יתר המרכיבים אליהם.
  • בקערה גדולה נניח את תפוחי האדמה ונוסיף רוקט, שמיר, חופן עלי פטרוזיליה, צ׳ילי ואת הבצל הסגול.
  • נוסיף שמן זית (כן, פעם אחת לאפייה ופעם אחת להרכבה), מעט מיץ לימון וגרידת לימון, חומץ בן יין ומלח.
  • נערבב, נטעם, נתקן תיבול במידת הצורך ונגיש.

*קילפה, צלתה, תיבלה, הגישה וגם כתבה — ירדן נוי.