Dark Chocolate

20 January, 2022

סדר שערכתי בתיקיות העלה שפספסתי העלאת פוסט ממש חשוב. למה חשוב? התמונות מדברות בעד עצמן — צלחות של הסטודיו מצולמות עם עוגת פלז׳יר סוכרה שהיא פסגת תענוגות השוקולד, מבית פייר ארמה.

הסיפור שמאחורי התמונה: בחורף 2019 יצרתי סדרת כלים חורפית (למי שפספס — זה הפוסט המלא). אחד ממקורות ההשראה שלוו אותי בסדרת הכלים שיצרתי היה שוקולד. ברור שכשחשבתי על כלים בהשראת שוקולד, מיד חשבתי על שרון היינריך (הלא היא Paris chez Sharon) המתנהלת בארמונות השוקולד של פריז כבת בית.

ואכן, את הפריטים שיצרתי בהשראת שוקולד — צלחות וספל מסדרת DARK — חיברה שרון בצילום המדהים הזה לעוגת ״פליזיר סוכרה״ מבית פייר ארמה. תוכלו לקרוא על העוגה ועל פייר ארמה בפוסט המלא בבלוג של שרון. שרון מספרת שהעוגה הזו היא אחת משני הקינוחים הכי אהובים עליה בפריז. זה חתיכת תואר כשמדובר בשרון.

הצילום מבטא עבורי מימוש של התהליך היצירתי. דימוי אוכל שמהווה השראה ליצירת כלי אשר בסופו של ההליך, אכן מייצר, במפגש עם האוכל אליו נולד, תמונה הרמונית.

את שרון הכרתי בסיור טעימות בפריז. שרון וגלי בת זוגה המקסימות מכירות את פריז הקולינרית ככף ידן. הן מכירות את הפטיסריז, הבולנז׳ריז, השוקלטריז, בתי הקפה, השווקים ומה לא; וגם את השפים עצמם — הכל באופן מעורר השתאות. בתקווה שבקרוב נחזור לטייל ברחובות פריז, כדאי ממש לשלב סיור עם שרון בגלי בביקור בעיר.

וזו גם הזדמנות מצוינת להציץ בפוסטים והמתכונים הנפלאים בבלוג של שרון. כאן תוכלו למצוא לינקים למתכונים שצולמו עם כלים שיצרתי אך הבלוג שופע מתכוני אפיה רבים: