רצינו לספר לכן מה אנחנו מתכננות ליום הזה שעומד להיות, וואוו, משהו מדהים!
כשאפרת ואני מתכננות סדנה, היא חייבת להיות סביב מספר עוגנים. הארוע חייב לחדש, להסעיר ולהיות ברמה הכי גבוהה. לכן, בכל ארוע אנחנו מתחילות מהבסיס. מחפשות את הגרעין שממנו נצמח.
כשתכננו את סדנת ה Spotlight זה התחיל, אל תצחקו, מסוס! רצינו לשלב בסדנה צילום חוץ וצילום תנועה. אחר כמובן, שיש בו חידוש ביחס לסדנאות הקודמות שלנו. סיפרתי לאפרת שיש במושב אורוות. אמיתיות. עם סוסים וזירות ורוכבים מקצועיים. בשניה היא נדלקה על הרעיון. ומכאן זה טס.
האורווה הובילה אותנו אסוציאטיבית לחוויה של מרוץ סוסים. ניחוח בריטי עלה באוויר. מצאנו את הסיפור. זה לא שנביים יום בסגנון בריטניה והמלכה האם. ממש לא! אבל יש לנו חוט מקשר לאורך היום ויש לנו את ה- feel שלו. אנחנו משדרות על אותו גל, סביב הסיפור המרכזי. אפרת בונה את התוכן הצילומי ואני את התפריט ואת האירוח.


כשהיה לנו את הסיפור, הצענו ליוליה גלושקו להיות האורחת שלנו לסשן הסטיילינג. זכיתי להכיר את יוליה לאחרונה ונכבשתי בקסמיה. יוליה פרשה לאחרונה ממשחק הטניס אחרי קריירה ספורטיבית מזהירה ארוכת שנים. היא יוצאת לדרך חדשה ורוצה לבלוע את העולם. כמה מרתק לפגוש מישהו בנקודת זמן מורכבת שיש בה שאלות ואי ודאות. הזמנו את יוליה כי אנחנו רוצות שתכירו אותה ואז תצלמו אותה. תספרו אותה דרך העדשה שלכן, בשיא הסטייל שנייצר עבורכן.
וזה עוד לא הכל, לתוך החגיגה הזו יתווספו הקינוחים המרהיבים של אלון שבו, השף פטיסרי הכוכב. אני בטוחה שאתם מכירים את הקינוחים של אלון ואם לא — רוצו לחשבון האינסטגרם שלו (ויש לו גם סדנאות וקורסי אפיה און ליין). כל מה שאלון עושה הוא מוקפד ומושלם, מרהיב ביופיו וטעים בטירוף. לשמחתנו אוטוטו הוא פותח מקום משלו וכל הטוב הזה יהיה שם בשבילנו. כל כך שמחתי שאלון הסכים לשתף פעולה עם הסדנה ולהכין לנו במיוחד קינוחים, כי אין יפים ואציליים מהם ואין ראויים מהם לשולחן ה- Tea Party שלנו.
בימים אלו אני מכינה את התפריט. גם הוא סביב התמה הבריטית. אני משוטטת לי בין ספרי הבישול האהובים עלי של שפים בריטים: גיל מלר, גורדון רמזי, נייג׳לה לואסון, מסעדת סיינט ג׳ון.
אני מרחפת לי בעולמות של פורידג׳ וסקרמבלד אגס (אין מה לעשות, דייסה וביצה מקושקשת זה מוריד), פודינג וג׳לי, פשטידות, דגי טרוטה, ירקות טריים מגינות מוריקות שטופות גשם, סטילטון וטרייפל. כל כך הרבה דברים בא לי להכין וקשה לבחור. כל מה שאכין יעבור את הפילטר שלי ואת ההתאמה למטבח שלי. זה חייב להיות טעים ולהצטלם נפלא. צריך שיהיה לזה מגוון ומנגינה וצריך גם אש פתוחה. כי בלי זה זה לא באמת חגיגה.
וזה עוד לא הכל , נשתה את היינות הלבנים של יקב ספרה. יקב מומחה ליינות לבנים, נושא את טביעת האצבע הייחודית של היינן דורון רבהון ומנוהל על ידי סימה רב הון. אני כל כך אוהבת את היינות של ספרה. הם מינימליסטים, מדויקים, עדינים ומלאים בניואנסים. אני שותה את היין ויודעת מי יצר אותו ובמה הוא מאמין. הנופים של היקב צפים לנגד עייני בכל לגימה ומעשירים את החוויה. בואו גם אתם ותכירו את היינות הנפלאים האלו.
נאכל את הלחמים שעודד רסלר יכין במיוחד בשביל הסדנה. כשהלחם של עודד פוגש חמאה וגבינה טובה, גם אתם רוצים להיות שם.
ובתוך הסט הזה תוביל אפרת את הצילום שלכן קדימה. את כל הטוב הזה תצלמו כשהמצלמה שלכן במצב ידני ואתן שולטות בצמצםת במהירות, בצמצם. תצלמו פורטרט, תצלמו גוף בתנועה, תצלמו דומם. כל הקשת תפתח בפניכן.
מחכות בהתרגשות להקליק אתכן.
ובעניין שולי. ענין שפתי. לאחרונה מפריע לי לכתוב פוסטים בעברית תקינה המצריכה פניה בלשון זכר אם לא כל הקהל הוא בנות. אז אני כותבת לכן אבל מכוונת גם אליכם. פעם הנשים מוכללות בלשון גברית ופעם הגברים מוכללים בלשון נשית. שוויון שפתי שמשקף ואלי גם מעודד שוויון מהותי. אמן!