מתכונים

מתכון של מיכל קורן-חבושים אפויים בסירופ רימונים ותבלינים

מתכון של מיכל קורן-חבושים אפויים בסירופ רימונים ותבלינים

קינוח עונתי נפלא, מומלץ להגיש עם גלידת וניל או קרם פרש.
קראו עוד
עוגת גבינה נוסטלגית

עוגת גבינה נוסטלגית

עוגת הגבינה הזו הייתה אחת מעוגות הבית של אמא שלי ( שכללו, בין השאר: עוגת מיץ, עוגת שוקולד ושטרודל תפוחים) ואהובה עלינו מאוד. אני עדיין מכינה אותה בבית, וגם על הדור הצעיר היא חביבה מאוד.
קראו עוד
צלי עגל ביין לבן, פטריות וטרגון

צלי עגל ביין לבן, פטריות וטרגון

המתכון הזה הוא וריאציה אחת מני רבות למתכון הקלאסי של ביף בורגיניון, צלי בשר ביין. ישנן אין סוף כאלו וכל אחד יכול לשחק ולמצוא את הגרסה האהובה עליו. בכל גרסה שתאמצו, זו תהיה מנה נהדרת לארוחת חג. אחת מהרבות שצפויות לנו בתקופת החגים הקרבה.
קראו עוד
חליטת פרחי היביסקוס

חליטת פרחי היביסקוס

מרענן, טעים ויפייפה. המשקה שכיכב בארוחת הגן הקיצית שלנו יחד עם KAV.
קראו עוד
מלפפונים חמוצים של קיץ

מלפפונים חמוצים של קיץ

ביולי השנה נפרדנו מאבי, אמנון סלבין ז״ל. מבחינה קולינרית, המורשת של אבי מצומצמת למדי. תפריט פשוט וקבוע, מעט מאוד פתיחות לשינויים, ומסירות גדולה ויציבה לדברים שכן אהב. למעשה, זה אפיין אותו גם מעבר לקולינריה. בבישולים עצמם לא לקח חלק כלל - אך מאז ומתמיד החזיק בתפקיד הקניות בשוק, שהתאפיינו אז בעונתיות ברורה ומובהקת. אחד הביטויים החזקים לכך הייתה העונה הקצרה שבה ניתן היה להשיג מלפפונים להחמצה. אבא שלי היה מביא שקיות עמוסות שלהם ואמי החמיצה (גם פלפלים וחצילים). לא היה יום קיץ בלעדיהם. לעד, כשאכין מלפפונים חמוצים ביתיים, אחשוב על הוריי.

קראו עוד
אגוזים קלויים מתובלים

אגוזים קלויים מתובלים

סנונית ראשונה מכל הטוב שהיה לנו בסדננת בולגריה יוני 2018: האגוזים האלו טעימים לא פחות משהם יפים. הקלייה העדינה וטעמי המרווה והלימון נפלאים. ליווי נהדר למשקה פתיחה לארוחה או כנשנוש לפני שהאוכל מגיע. וכן, אוכלים גם את עלי המרווה.

לפוסט המלא והמרהיב מבולגריה הכנסו לכאן

קראו עוד
טארט רובארב (או משמשים)

טארט רובארב (או משמשים)

רובארב הוא ירק, אבל בטעמיו הנעים בין חמיצות למתקתקות, מזכיר פרי. הצבעוניות של הרובארב נהדרת - מנעד של ירוק ואדום, וצורתו הגבעולית מאפשרת לערוך אותו בסידור מרהיב. לא בכדי הוא מככב בחשבונות של אפייה באינסטגרם - במיוחד בצפון אירופה וצפון ארה״ב.
מאחר וקשה למצוא פה רובארב אפשר להשתמש בפירות קיץ נוקשים ומעט חמצמצים כתחליף - כמו משמש, נקטרינה וכו׳. הרעיון פשוט: בצק בעל מתיקות עדינה, פרי חמצמץ, וגלידה, אבל שלושת האלמנטים האלו ביחד יוצרים את הקינוח המושלם.
קראו עוד
בוק צ׳וי מאודה וצרוב של לילך רווה

בוק צ׳וי מאודה וצרוב של לילך רווה

אם גם אתם מתפתים כמוני לקנות בוק צ׳וי שוב ושוב אבל לא באמת יודעים מה לעשות איתו, הנה מתכון קליל וטעים טעים של לילך, שהכתיבה לי אותו תוך כדי קיפול מעודן של כיסנים בארוחת הכנה שעשינו לקראת ארוחת הדים סאם הצפויה שלנו. חבל שאני לא יכולה להעביר דרך המסך את עדינות הטעמים והעושר של הכיסנים ואת מלאכת הקיפול המהפנטת של לילך.
קראו עוד
סלט סלק ואנדיב

סלט סלק ואנדיב

מתכון חדש באתר לסלט המרהיב הזה שכיכב בסדנת ההוגה שהייתה פה לפני חודשיים (איך הזמן טס). המתכון הזה הוא בעצם וריאציה אחת מני רבות של סלט שמופיע  פעמים רבות בספרי בישול נורדיים רבות וניתן ליישום במגוון שילובים, עם קצת יצירתיות ותעוזה, לפי מצב הרוח והמצאי במקרר.

קראו עוד
סמי פרדו קרמל מלוח

סמי פרדו קרמל מלוח

פורעת חוב נוסף מהסדנה הנורדית - סמי פרדו קרמל מלוח מעולה. קינוח איטלקי שמשמעות שמו ״חצי קפוא״, וכך גם מגישים אותו, לאחר הפשרה קלה מהמקפיא. זה בעצם פרפה או, אם תרצו, תחליף גלידה ביתית. המתכון טעים כמו שהוא ואפשר להוסיף לו תוספות כיד הדמיון הטובה עליכם. כאן הוספתי קרמל מלוח.

קראו עוד
עוגת פולנטה, שקדים ולימון

עוגת פולנטה, שקדים ולימון

אחד המתכונים הראשונים שהעלתי לפייסבוק של הסטודיו, עוד לפני שהיה לי אתר.
לבקשת אורחת אחת מקסימה שטעמה מהעוגה הזו לא מזמן, אני מוסיפה את המתכון גם לפה. עוגה פשוט נפלאה שכיכבה בארוחה האיטלקית ומתאימה בדיוק לעכשיו, גם בגלל שפע הלימונים המדהימים וגם בגללל שהיא כשרה לפסח.
קראו עוד
עוגת שוקולד פאדג׳

עוגת שוקולד פאדג׳

העוגה שבתמונה מורכבת משתי עוגות שוקולד נפרדות, שהוכנו לפי המתכון ואז נפרסו במרכזן, לרוחב, ונמרחו בגנאש, בכמות כפולה וביד חופשית - drip cake. תועפות של שוקולד, חמאה וסוכר - אי אפשר לפספס כאן ואין ילד שלא יהיה מאושר לקבל עוגה כזו ליום ההולדת. תרגישו חופשי לקשט את העוגה כיד הדמיון הטובה עליכם.
המתכון לקוח מספרה החדש של דונה היי - Basics to Brilliance. כרגיל, גברת היי אף פעם לא מאכזבת. הצילומים בספר הורסים והמתכונים ברורים ופשוטים. הרעיון בספר הוא השימוש במספר מתכוני בסיס כנקודת פתיחה לוריאציות שונות. כך, למשל, תערובת עוגת השוקולד מהווה בסיס גם לבראוניז וגם למוס שוקולד, בהתאמות קלות. יש לי הרגשה שהספר יתורגם לעברית, אבל אם לא בא לכם לחכות, הוא זמין לרכישה כבר עכשיו.
 
קראו עוד
35 results
Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה