מתכונים

סלט ירוק בויניגרט המושלם

סלט ירוק בויניגרט המושלם

לדעתי, סלט ירוק הוא אחת המנות החשובות בארוחה ועד כמה שמדובר במנה פשוטה, עדיין קשה לקבל סלט ירוק טוב, גם במסעדות. הכללים החשובים לסלט טוב: חומרי גלם טריים, טעימים ורעננים. אי אפשר לזייף. חסה ישנה, מצהיבה או מרה תהרוג את הסלט וכך גם לגבי שאר הירוקים, ולגבי ההרכב: תנו לדמיון שלכם להשתולל.
קראו עוד
שניצל עגל

שניצל עגל

שניצל עגל, שהוא בעצם השניצל הוינאי המפורסם או בגרסתו האיטלקית, עגל מילנזי. גילוי נאות: בעבר השתמשתי להכנת המנה הזו בנתח של עגל חלב. ולמרות שזו ללא הספק הדרך הטובה ביותר להכנת המנה, החלטתי בשלב כלשהו להימנע מקניית נתחים של בעלי חיים שהגידול שלהם כרוך בהתעללות.

לתפריט המלא של הארוחה הכנסו לארוחות המשפחתיות שלי #2 

5-6 מנות

מה צריך

  • 1 ק״ג של נתח עגל פרוס לשניצל או כנתח שלם*
  • 4-5 ביצים
  • 1 כף חרדל
  • פירורי לחם איכותים ועדינים (כמו של ״גריסיני״, ״מאסטר שף״, או כאלו שטחנתם בבית)
  • מלח ים, פלפל שחור גרוס
  • 100 גרם חמאה
  • שמן זית

הכנה

  1. אם קנינו נתח שלם, מקפיאים אותו הקפאה חלקית, כשלוש שעות.
  2. מוציאים ופורסים דק בסכין טובה. דופקים בפטיש שניצלים עד לקבלת נתחים דקים אבל לא מתפרקים (גם אם קניתם נתח פרוס אצל הקצב והפרוסות לא דקות מספיק, עדיף לדפוק אותן ולדקק בבית).
  3. בקערה עמוקה מערבבים את הביצים עם 2 כפות חרדל דיז׳ון, מלח, ופלפל שחור. בצלחת שטוחה מניחים פרורי לחם. טובלים את הנתחים בתערובת הביצים לכמה דקות. כדאי אפילו להשרות.
  4. מחממים במחבת כבדה שמן זית וחמאה (כמה כפות מהשמן, ומתחילים ב- 25 גרם חמאה).
  5. טובלים כל נתח בפירורי לחם ומטגנים. הטיגון קצר כי הנתח דק והימנעו מלשרוף וליבש. חוזרים על הפעולה עם נתחים נוספים, ובין לבין מחדשים את השמן והחמאה במחבת. מגישים עם פלחי לימון.

 

מידע פנים

  • אפשר להוסיף שלב של טבילה בקמח לפני הביצה. זה יעבה את הציפוי של השניצל, אך בעיניי זה מיותר.
  • *אפשר להזמין אצל הקצב נתח מתאים (שייטל/כף) פרוס דק דק. ואפשר להכין לבד מנתח שלם. זה מוזיל את העלות וגם זמין יותר.
קראו עוד
קראמבל תפוחים

קראמבל תפוחים

קראמבל תפוחים

  • 6-8 תפוחי גרני סמית במשקל של כ- 1.5 ק״ג
  • 30 גרם חמאה
  • כפות סוכר דמררה
  • כפית מחית וניל איכותית, או גרגרים ממקל וניל
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • גרידת לימון

לבצק

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם קמח לבן לכל מטרה
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 80 גרם סוכר לבן או דמררה

הכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

  1. מערבבים את חמרי הבצק ביד (זה לא קשה), או במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת גוש במרקם פירורי. הימנעו מלישת יתר. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כחצי שעה.
  2. מקלפים את תפוחי העץ. חותכים לשמיניות, מוציאים את הגרעינים, ואז פורסים. אם ההכנה מתעכבת בשלב הזה, משרים במים עם מעט לימון, למניעת השחרהולפני הבישול מסננים.
  3. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את התפוחים ואת שאר המרכיבים. מערבבים בעדינות, ומבשלים עד שהתפוחים מפסיקים להוציא מים ומזהיבים. מדי פעם מערבבים קלות אך היזהרו שהתפוחים לא ימעכו. מסירים מהאש.
  4. אפשר להכין את הקראמבל במחבת שאפשר להכניס לתנור וגם להגיש איתה, או להעביר את התפוחים לתבנית אפיה שתוכלו להגיש בה.
  5. מפוררים את הבצק מעל התפוחים בפירורים גסים (אפשר עם פומפייה גסה, או ביד), ואופים בתנור שומח מראש ל- 180 מעלות כ 25 דקות עד שהקראמבל מזהיב. אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר, וליד גלידת וניל או קרם מסקרפונה.

מידע פנים

אפשר להכין גם עם פירות אחרים כמו אגסים, שזיפים וכו׳. מוותרים על הקנמון ומתאימים את כמות הסוכר לחמיצות של הפרות.

קראו עוד
מרק עגבניות מעודן

מרק עגבניות מעודן

מרק עגבניות עדין וקטיפתי. את המרק הזה אני מכינה כבר כמעט 30 שנה, ובמקור המתכון לקוח מספרה המיתולוגי של רות סירקיס — ״מהמטבח בהנאה״. המתכון המקורי כלל מרגרינה, אבקת מרק, ורביכת קמח וחמאה — כנהוג אז.
קראו עוד
פסטה פסטו

פסטה פסטו

מנת פסטה נפלאה. הציר המרכזי בתפריט הארוחות המשפחתיות #2 שלי. הכנסו לבלוג לתפריט המלא
קראו עוד
חצילים בבלסמי

חצילים בבלסמי

הספר ״בישול ישראלי פשוט וטרי״ של ארז קומרובסקי שורד את שיני הזמן ויש בו פנינים קולינריות לרוב. לא מזמן, הנוער הזכיר לי את המנה הזו שנשתכחה ממני, והתאהבתי בה מחדש. ממליצה בחום לאמץ את הספר, וגם את המתכון.

קראו עוד
עוגת תפוזי דם הפוכה

עוגת תפוזי דם הפוכה

נראה לי שתפוזי דם הם כוכבי הפרות של חורף 2019. הם מככבים באינסטאגרם וברשתות בסלטים, בריבות, בקוקטיילים , בעוגות ועוד. האמת, בצדק. הפ יפים בטרוף וטעמם ורכב יותר מתפוזים רגילים בשל המרירות העדינה. העוגה הזו גם יפה וגם מאוד מאוד טעימה. את המתכון אימצתי  מספר הבישול הנהדר של מסעדת טרולו בלונדון- “Trullo — the Cookbook”, מאת Tim Siadatan.

קראו עוד
גרנולה

גרנולה

מתכון שאימצתי מאראן גויוגה- "cannele vanile", מלכת ה- ״ללא גלוטן״ וצלמת נפלאה. ממליצה לכם מאוד לעקוב אחריה ברשת .

קראו עוד
ירקות שורש צלויים בנייר אפיה — “en papillote”

ירקות שורש צלויים בנייר אפיה — “en papillote”

שוק הירקות החורפי הוא גן עדן של שפע. זו לא הסיבה היחידה שבעטיה אני כל כך אוהבת את החורף, אך ללא ספק זו אחת החשובות שבהן. ירוקים, ארטישוקים, פטריות, כרוביות, וירקות שורש, הרבה ירקות שורש: סלקים, לפתות, סלרי, וגזרים, גם צבעוניים! נכון שהגזר הרבה יותר טעים בחורף?

אז כשקשה לי לבחור מה להכין מתוך השפע הזה, אני מכינה ירקות שורש בנייר אפייה, כי כך אני יכולה בכלי אחד להכין, בפעם אחת, מגוון ירקות בטעמים שונים.

קראו עוד
מרק פיסטוּ

מרק פיסטוּ

למעשה הוריאציה הצרפתית למרק המינסטרונה, בתוספת מחית פסטו רעננה. מרק ירקות עשיר, טעים וצבעוני.

קראו עוד
עוגיות שקדים ואניס

עוגיות שקדים ואניס

בכל רחבי המזרח התיכון וצפון אפריקה אפשר למצוא גרסה לעוגיות דומות. הגרסה הזאת מעודנת ואוורירית, ובזכות תוספת קטנה של אלכוהול יש בה פריכות נהדרת. מתכון שפורסם גליון אוקטובר (318) של מגזין ״על השולחן״, שהוקדש לארוחות בראנץ׳, ובראנץ׳ אנדלוסי שהכנתי ביחד עם מיכל קורן נכלל במגזין.

קראו עוד
פילה דג צרוב במחבת ברוטב שמן זית, שום וצ’ילי
66 results
Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה