עוגת השקדים של סנטיאגו דה קמפוסטלה

עוגת השקדים של סנטיאגו דה קמפוסטלה

מתוך:
Claudia Roden, the Food of Spain: a Celebration (Penguin Books, 2012)
ל- 10 סועדים
  • 250 ג׳ שקדים מולבנים.
  • 6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 250 ג׳ סוכר דק או אבקת סוכר
  • גרידה של קליפת תפוז אחד
  • גרידה של קליפת לימון אחד
  • 4 טיפות תמצית שקדים או 2 כפות ליקר קוואנטרו
  • חמאה לשימון התבנית
  • קמח לקימוח התבנית (אפשר להחליף במוצר מתאים ללא גלוטן)
  • אבקת סוכר לציפוי העוגה

טוחנים דק את השקדים במעבד מזון (אפשר גם להשתמש בשקדים טחונים). במיקסר חשמלי, טורפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קרם בהיר. ממשיכים לטרוף ומוסיפים את קליפות ההדרים ואת הליקר. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים היטב. בקערה נקיה נפרדת מקציפים את החלבונים לגבעות יציבות. מקפלים לתוך תערובת החלמונים והשקדים, שסמיכותה דורשת קיפול בהדרגה - שליש מהחלבונים בכל פעם, ותוך כדי ערבוב עדין.

משמנים בחמאה תבנית עוגה קפיצית (בעדיפות לטפלון) בקוטר של 28 ס״מ בערך, אפשר גם לאפות בתבנית קטנה יותר ולקבל עוגה גבוהה יותר.

מקמחים ויוצקים את תערובת העוגה.

אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות עד שהיא מתייצבת ומזהיבה, כ- 40 דקות. מצננים לפני.

ששולפים מהתבנית, ומצפים באבקת הסוכר.

Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה