סלט דלעת, גריסי פנינה ופטריות

סלט דלעת, גריסי פנינה ופטריות

6 מנות 
  • 250 גר׳ גריסי פנינה (או כוסמת)
  • 4 כפות שמן זית
  • קליפת מגוררת ומיץ מלימון אחד
  • חצי דלעת תאילנדית (או 1 ק״ג דלעת מסוג אחר)
  • צרור עלי מרווה
  • ענף רוזמרין
  • שיניים של ראש שום שלם, עם הקליפה
  • 4-5 פטריות פורטובלו גדולות, או 300-400 גר׳ פטריות אחרות
  • מעט עלי פטרוזיליה ועלי שמיר שלמים לקישוט
לרוטב
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפיות חרדל איכותי
  • כף חומץ תפוחים
  • 2-3 כפות קרם פרש או שמנת חמוצה (אופציונלי)
  • צרור של עלי שמיר, קצוצים
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
מחממים תנור ל- 180 מעלות. פורסים את הדלעת לפי הפלחים, ולא חייבים לקלף. מנקים את הגרעינים.
אם משתמשים בדלעת לא תאילנדית, חותכים באופן המתאים לדלעת: רצוי חיתוך מוארך אך אפשר גם קוביות. מניחים את הדלעת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית. מפזרים מעט מלח ים ופלפל שחור. מניחים מרווה ורוזמרין ומפזרים את שיני השום. אופים מכוסה בנייר אלומיניום 15 דקות, ובינתיים פורסים את הפטריות לפרוסות שמתאימות לסלט. פטריות שימאג׳י אפשר להשאיר שלמות.
לאחר 15 דקות אפייה מסירים את נייר הכסף, מפזרים את הפטריות ומחזירים לתנור לאפיה עד שהדלעת מתרככת ומזהיבה.
מבשלים את גריסי הפנינה בסיר עם מים כ- 20 דקות עד שהגריסים רכים אך עדיין מעט נגיסים. שוטפים, מסננים, מוסיפים מעט שמן זית, מלח ופלפל ומניחים בצד.
בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב.
להגשה, מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערת הגשת שטוחה ומערבבים קלות. יוצקים את הרוטב. מפזרים פטרוזיליה ושמיר. ממליחים, מפלפלים ומגישים.
המתכון לסלט הוא מתוך ספר בישול מעולה- gather" by Gill Meller"- להמלצה על הספר, אתם מוזמנים לקרוא עוד בבלוג.
ואגב, הקערה שבתמונה היא אחד הכלים האהובים עליי בסטודיו. מושלמת כקערה אישית של פסטה, סלט או כל מנה אישית שלא זקוקה לסכין, וגם נהדרת כקערת הגשה. תוכלו לרכוש אותה בחנות האונליין.
Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה