עוגת שוקולד פאדג׳

עוגת שוקולד פאדג׳

לעוגה
  • 250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 300 גרם שוקולד כהה (לפחות 53% קקאו), בחתיכות קטנות.
  • 2 כפות אבקת קקאו איכותית
  • 125 מ״ל חלב
  • 6 ביצים
  • 220 גרם סוכר
  • 85 גרם סוכר חום
  • 150 גרם קמח לבן לכל מטרה

לגנאש (ציפוי שוקולד)
  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 53% קקאו), קצוץ או חתוך לחתיכות קטנות
  • 175 מ״ל שמנת מתוקה
מחממים תנור ל- 160 מעלות. משמנים קלות תבנית עוגה קפיצית ומרפדים בנייר אפייה.
מניחים את החמאה ואת השוקולד בסיר בינוני ומערבבים על אש נמוכה עד שהרכיבים נמסים והתערובת חלקה. מוסיפים את אבקת הקקאו דרך מסננתת, ואת החלב. מערבבים עד שהרכיבים התמזגו. מניחים את הסיר בצד ומצננים קלות.
מכניסים את הביצים ואת שני סוגי הסוכר לקערה של מיקסר ומקציפים על מהירות גבוהה למשך כ- 12-15 דקות, עד שהתערובת בהירה, סמיכה וקרמית.
 
מוסיפים את תערובת השוקולד לקציפת הביצים ומקציפים במהירות נמוכה עד להתמזגות שתי התערובות. מוסיפים את הקמח וממשיכים להקציף עד להתמזגות, ולא מעבר.
 
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים למשך כשעה או עד שהתערובת התמצקה (העוגה מוכנה כאשר התערובת מוצקה למגע. אם בודקים בעזרת שיפוד עץ, כשמוציאים אותו הוא לא יהיה נקי – העוגה אמורה להיות עם ליבה פאדג׳ית). מצננים את העוגה לגמרי, בעודה בתבנית.
להגשה, מוציאים את העוגה מהתבנית.

לעוגה חגיגית ועשירה יותר, מכינים גנאש:

ראשית, מכינים את העוגה כרגיל, ומצננים בטמפרטורת החדר.
מניחים את השוקולד בקערה. מחממים את השמנת בסיר קטן על להבה נמוכה עד תחילת רתיחה. שופכים את השמנת על השוקולד, ומערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה ומבריקה. מצננים מעט ומצפים את העוגה.
אם רוצים ללכת עם השחיתות עד הסוף, אופים שתי עוגות בנפרד ומכינים כמות כפולה של גנאש. פורסים באמצע כל עוגה, לרוחבה, ומצפים בנדיבות כל אחת מהשכבות. מניחים את כל פרוסות העוגה אחת על גבי השנייה.
Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה