גלוג (יין דובדבנים חם)

גלוג (יין דובדבנים חם)

להכנת 10 כוסות
 
לסירופ הסוכר המתובלן
100 גרם סוכר דמררה
10 תרמילי הל, כתושים קלות
5 ראשי ציפורן
3 גרגירי פלפל שחור
3 כוכבי אניס
מקל קינמון
פיסת של ג׳ינג׳ר טרי, באורך כ- סנטימטר
פיסה ארוכה של קליפת קלמנטינה (או פרי הדר אחר לבחירתכם)
 
למשקה דובדבנים
2 כפות דובדבני אמרנה (אופציונלי)
150 מ״ל ליקר דובדבנים (שרי הרינג)
150 מ״ל מיף אוכמניות (אופציונאלי כדי להפחית את חוזק המשקה)
100 גרם דובדבנים חמצמצים מיובשים
750 מ״ל (בקבוק) יין אדום, לא כבד
 
להגשה
2 קלמנטינות, קלופות ופרוסות לטבעות. אפשר גם תפוז או פרי הדר אלר שאתם אוהבים.
100 גרם שקדים מולבנים
 
להכנת הסירופ, מחממים את הסוכר בסיר קטן יחד עם 100 מ״ל מים. מכבים את האש ברגע שהסוכר התמוסס. מוסיפים את כל התבלינים ואת קליפת פרי ההדר, מכסים ומניחים למשך הלילה, או לפחות לכמה שעות.
 
למשקה הדובדבנים: מניחים את כל המרכיבים בקערה. מכסים, ומניחים למשך הלילה.
 
לקראת ההגשה: מניחים את הסירופ והדובדבנים בסיר ומחממים על אש קטנה. בשום מקרה לא נותנים לנוזל לרתוח! החום צריך להיות מספיק כך שיעלו מעט אדים מהנוזל, ולא יותר. מבשלים על אש נמוכה, למשך כ- 20 דקות, להתמזגות מלאה של כל הטעמים. מניחים פרוסה או שתיים של קלמנטינה בכל כוס, יחד עם כמה שקדים, ובעזרת מצקת, מוזגים בזהירות את הגלוג. מגישים חם.
 
Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה