טארט רובארב (או משמשים)

טארט רובארב (או משמשים)

מצרכים

  • 340 גרם קמח לכל מטרה
  • 120 גרם סוכר
  • 240 גרם חמאה קרה
  • קורט מלח
  • כף מים קרים
  • חבילה רובארב (או פרי קיץ נוקשה כמו משמש או נקטרינה)
  • 4 כפות סוכר חום (ואפשר גם רגיל או דמררה)
  • קליפה מגוררת מלימון אחד (רק לרובארב)
  • 3 כפות שבבי שקדים מולבנים
  • אבקת סוכר

הכנה

בקערה מפוררים ביד את החמאה עם הקמח והחמאה עד לקבלת פירורים מויספים את שאר החומרים ומאחדים לבצק. (אפשר גם לעבד במעבד מזון בפולסים קצרים מהירים). יוצרים מהבצק בטפיחות קלות דיסקית בקוטר כ 15 ס״מ. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה במקרר.

חותכים מהרובארב את הקצה התחתון הנוקשה. חותכים לחתיכות בגודל אחיד, בהתאם לסידור שאתם מתכננים. מערבבים בקערה עם הסוכר, הלימון ומניחים בצד לחצי שעה.

מרדדים את הבצק: ממליצה בחום לרכוש ״דפי גיטרה״ בחנות אפיה, שהופכים את מלאכת הרידוד לקלילה. אם לא, מרדדים על משטח מקומח קלות.

משמנים תבנית טארט בקוטר 24. מרפדים בבצק ומסדרים את השוליים. אפשר גם לרדד את הבצק לתבנית מלבנית או אפילו פריסטייל - ללא שוליים. שחקו איך שבא לכם. עורכים את הרובארב בשורות או בטורים או בשתי וערב. סדר שמתחשק לכם. מעל את הסוכר שנותר בקערה. מפזרים שבבי שקדים מולבנים.

אם משתמשים בפרי קיץ כמו משמש למשל, פורסים את המשמש לפלחים. אם המשמש מתוק אפשר לדלג על ההשרייה ופשוט לסדר על הבצק ולפזר מעל סוכר ושקדים. אם יש לכם ריבת משמשים, אפשר לערבב כף ריבה עם מעט מים חמים ולהבריש את הפרי לפני האפיה.

אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים עם גלידת וניל.

Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה