מלפפונים חמוצים של קיץ

מלפפונים חמוצים של קיץ

לצנצנת בגודל של כ- 2 ליטר 

  • מלפפוני בלדי או טעם, בכמות שתספיק למלא את הצנצנת שבחרתם. חשוב שיהיו דקים, קשים וטריים.
  • 3-4 עלי דפנה, שריחם עדיין איתם.
  • מלח ים גס.
  •  1-2 פלפל צ׳ילי חריף טרי או מיובש.
  •  8-10 שיני שום קלופות.
  • זר שמיר טרי.

שוטפים את המלפפונים ומניחים במסננת.

מרתיחים מים חמים. שופכים לתוך הצנצנת, מנערים ושופכים.

מכניסים את המלפפונים לצנצנת בשתי וערב, בצורה דחוסה ככל שניתן. תוך כדי הכנסת המלפפונים מוסיפים את שיני השום, הפלפלים ועלי הדפנה, עד שהצנצנת מלאה.

מערבבים מים רותחים עם מלח ים, ביחס של כף וחצי מלח לכל 500 מ״ל. שופכים לצנצנת עד למילוי. לאחר שתכינו את המתכון בפעם הראשונה, תדעו להעריך כמה מים דרושים לצנצנת שלכם.

שוטפים את השמיר היטב. דוחסים לצנצנת בחלקה העליון וסוגרים את הצנצנת.

מניחים מחוץ לבית, אך בצל, למשך יומיים-שלושה - תלוי במידת ההחמצה שאתם אוהבים.

שומרים במקרר לאחר הפתיחה.

Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה