מי מפחד מציר? או — מתכון לציר ירקות/עוף/בקר

מי מפחד מציר? או — מתכון לציר ירקות/עוף/בקר

אני יודעת שבשלנים ביתיים רבים נרתעים מהכנת צירנכוןמדובר בעוד שלב שמתווסף להתליך — עוד סירועוד זמן — אבל הציר משדרג כל-כך את התוצאה הסופיתשהוא לגמרי שווה את ההשקעהואני ממליצה בחום להפוך אותו לחבר של קבע במטבחהכי נוח להכין ציר כשמתאיםולהקפיא בקופסאות פלסטיק במקרר ופשוט לשלוף כשצריךההכנהאגבפשוטה מאוד.

 

הבסיסציר ירקות:

  • 3 גזרים שטופים או קלופים
  • כרישה
  • בצל לבן או אדום, שטוף וחתוךלא חייבים לקלף
  • שורש סלרי קלוף וחתוך לחתיכות גדולות או 2-3 גבעולי סלרי
  • שומר (אופציה)
  • 3 שיני שום
  • 10 גרגירי פלפל שחור
  • אלומת תבלינים של תימין ושני עלי דפנה
  • צרור פטרוזיליה קטן
  • 2-3 ליטר מים
  • כף מלח

 

לציר עוף:

  • עוף שלם או חלקי עוף במשקל כולל של כ- 1.5 ק״ג. אפשר גם להשתמש עצמות וכנפיים של חזה עוף, לאחר שהוסרו ממנו ה- ״שניצלים״

 

לציר בקר:

  • 3-4 עצמות מח

הכנה בסיסית:

 

ממלאים סיר במים, מרתיחים, ומוסיפים את הירקות. הציר יהיה מוכן לאחר כשעה. מצננים ומסננים. את מה שלא משמש מיידית, מחלקים לקופסאות ומקפיאים. שדרוג: מתחילים עם חימום של מעט שמן זית בסיר, ומוסיפים לשמן את ירקות השורש (בצלים, גזר וסלרי), ומאדים עד עד שהם מזהיבים ומתרככים קלות. מוסיפים מים וממשיכים לפי ההוראות.

 

לציר עוף: מניחים את העוף בסיר, מוסיפים את המים, מרתיחים, ומקפים באמצעות כף מחוררת (מסירים את הקצף שהצטבר על פני המים). מוסיפים את הירקות וממשיכים לפי ההוראות. ציר העוף יהיה מוכן לאחר כשעה וחצי.

 

לציר בקר: מניחים את עצמות המח בסיר, מוסיפים את המים, מרתיחים, ומקפים באמצעות כף מחוררת (מסירים את הקצף שהצטבר על פני המים). מוסיפים את הירקות וממשיכים לפי ההוראות. ציר הבקר יהיה מוכן לאחר כשעתיים. שדרוג: לתוצאה משובחת במיוחד, קולים את עצמות המח בתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות, עד שהן מזהיבות קלות. את העצמות והמיצים שהצטברו בתבנית מעבירים לסיר של הציר, מוסיפים מים, וממשיכים לפי ההוראות.

Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה