ברוקולי חלוט מוקפץ בשמן זית ושיני שום

ברוקולי חלוט מוקפץ בשמן זית ושיני שום

ל- 6 סועדים כתוספת
מה צריך
2-3 תפרחות ברוקולי טרי
3-4 שיני שום, פרוסות דק
1/4 כוס שמן זית טוב
מלח ים, פלפל שחור גרוס 
חופן שקדים מולבנים או צנוברים
איך מכינים? 
חותכים את החלק העליון של הברוקולי ומפרידים את הפרחים לחתיכות בגובה של כ-5 ס״מ. אפשר להשתמש גם בגבעולים. מומלץ לקלף אותם מעט ולחתוך לפיסות באורך דומה לתפרחות. 
מרתיחים מים בסיר גדול. כשהמים רותחים מוסיפים מעט מלח ואת הברוקולי. מבשלים 2-3 דקות. זהו. אל תתפתו לבשל יותר זמן הברוקולי יצא סמרטוטי. 
מוציאים את הברוקולי למסננת. למתקדמים אפשר להעביר את הברוקולי לקערה מלאה במי קרח, זה יעצור את הבישול וישמר את הצבע הירוק רענן של הברוקלי. ואז מסננים. 
קולים את השקדים על מחבת חם עד שמזהיבים קלות. מניחים בצד. מוסיפים את שמן הזית למחבת ואת שיני השום. מחממים על  להבה מתונה עד שהשום מזהיב.  להזהר לא לשרוף.
יש שתי אפשרויות הגשה - חם או קר. 
אם הברוקולי עוד חם, פשוט מזלפים מעליו את השמן והשום. מפזרים את השקדים, מעט מלח ים ופלפל שחור גרוס ומגישים. גם אם הברוקולי בטמפ החדר זה נהדר.    
אם הברוקולי קר, או שטיפלתם בו באמבט קרח ואתם רוצים מנה חמה. מכינים את השמן במחבת רחבה, וכשהשמן חם מוסיפים את הברוקולי בשכבה אחת וצורבים מעט. עדיף להמנע מערבוב שיפרק את הברוקולי. מפזרים שקדים, מלח פלפל ומגישים. 
אפשר להכין באותו אופן גם כרובית, ברוקומיני ואספרגוס. את האספרגוס חולטים לדקה. 
Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה