סלט פנזנלה

סלט פנזנלה

ל- 6 סועדים כמנת פתיחה 
  • 1 ק״ג עגבניות שרי. אפשר לשלב סוגים שונים ואפשר גם עגבניות טובות אחרות כמו תמר או מגי. 
  • 1/2 חבילה מלפפוני טעם או מלפפונים נוקשים אחרים. 
  • 1/2 בצל סגול קטן או שאלוט 
  • 6-8 צנוניות. 
  • 6-8 צלפים מוחמצים 
  • 10 זיתים שחורים, כגון קלאמטה או תאסוס 
  • 3 כדורי מוצרלה גדולים, בטמפ החדר. 
  • מספר עלי בזיליקום 
  • חומץ בלסמי טוב- מיושן לפחות 3 שנים. 
  • מלח ים , פלפל שחור גרוס 
  • קוביות לחם לבן קלוי (אופציה) 
איך מכינים 
צורת החיתוך של הסלט היא לפלחים ולא קוביות. הרעיון הוא לחתוך כל מרכיב כך שיתקבלו חתיכות מוארכות בגודל נעים לאכילה. 
חוצים את העגבניות לשתיים לאורכן. אם העגבניות גדולות, פורסים לפלחים. חשוב שהחתיכות יהיו בגודל שנעים להכניס לפה. 
חוצים את המלפפונים לארבע לאורכם ואז לשתיים כך שמתקבלים מקלות מלפפונים. אם משתמשים המלפפונים רגילים מומלץ להסיר את הגרעינים הפנימייים.
פורסים את הצלפים לאורכם לארבע. 
חוצים כל צנונית לפלחים דקים. 
מגלענים את הזיתים. 
פורסים את הבצל לפרוסות דקיקות לאורך הגלדים. 
קורעים ביד את כדורי המוצרלה. 
מסדרים פריסטייל את כל המרכיבים בצלחת שטוחה לפי הסדר הזה: עגבניות, מלפפונים, צנונויות. קרעי מוצרלה, זיתים, צלפם ובצל. 
זולפים שמן זית  ובלסמי, ממליחים ומפלפלים. 
מפזרים כמה עלי בזיליקום קרועים. 
אם אתם מגישים את הסלט כארוחה או מנה מרכזית, אפשר להוסיף פרוסות עדינות של לחם קלוי, כמו באגט או ג׳בטה או לחם שאור שאתם אוהבים — פשוט קולים מעט על מחבת פסים או בתנור, כדי שהלחם יהיה קריספי. 
כאשר אני מגישה את הסלט כמנת פתיחה לארוחה אני מוותרת על הלחם, כדי לא להכביד.
Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה