כרשות חמוצות-מתוקות מאודות בשמן זית

כרשות חמוצות-מתוקות מאודות בשמן זית

הרוטב החמצמץ מחמיא מאוד לבצליות העדינה של הכרשות, אבל יעבוד מעולה גם עם ירקות כמו כרובית, שעועית ירוקה, כרוב או לבבות ארטישוק. אחרי שגומרים לאכול נשאר הרבה רוטבהקפיאו והשתמשו בו כוויניגרט או כרוטב לסלטי קטניות. חפשו בשווקים כרשות קטנות וצעירותשלא כמו בכרשות הבוגרות, אפשר להשתמש בכל הגבעול.

חומרים ל-8-6 מנות ראשונות:

  • 8 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 600 גרם כרשות צעירות שלמות
  • 3 כפיות גדושות סוכר מיץ מלימון אחד
  • 1-1/4 (300 מ״ל) מים
  • מלח ים ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שטוחות שמיר קצוץ
  • 2 כפות שטוחות פטרוזיליה קצוצה גס
  1. מחממים שמן זית ושום במחבת (שיכולה להכיל בנוחות את הכרשות) רק עד שהשום מזהיב קלות. מוסיפים כרשות, סוכר, מיץ לימון ומים ומתבלים במלח. מכסים ביריעת נייר אפייה, מכסים במכסה (משאירים פתח קטן) ומבשלים כרבע שעה עד שהכרשות רכות אך שומרות על צורתן.
  2. מוסיפים שמיר ופטרוזיליה ומנענעים קלות את המחבת כדי לפזר את העשבים. לא מערבבים כדי לא למעוך את הכרשות. מתקנים תיבול.
  3. מגישים את הכרשות במחבת או מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים מעל כמה כפות מהרוטב. את הרוטב הנותר מסננים ושומרים לשימושים עתידיים. שומרים עד שבוע במקרר ועד חודשיים בהקפאה.
Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה