עוגת שקדים נוסח סנטיאגו

עוגת שקדים נוסח סנטיאגו

ישנם מאכלים שבעבר היו מזוהים עם היהודים והיום נפוצים ברחבי ספרד, והעוגה הזאת היא דוגמה מרתקת לתופעה. קלודיה רודן מספרת על כך בספרה "The Food of Spain": ״במקור העוגה הנימוחה והארומטית נאפתה על ידי נזירות, ובעבר הרחוק היו ביניהן לא מעט בנות למשפחות יהודים מומרים שנשלחו למנזרים כדי להוכיח את אדיקותן. הסברה היא שבלי דעת הן הביאו מהבית מתכון יהודי לעוגת פסח נטולת קמח״. כיאה למאפה שהוכן בידי נזירות, קושטה ה- Tarta di Santiago בצלב. החזרנו את העוגה לשורשיה היהודיים והחלפנו את הצלב ברימון.

חומרים לתבנית טארט בקוטר 28 ס"מ או לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:

  • חמאה לשימון קמח לקימוח התבנית (אפשר להחליף במוצר מתאים אחר ללא גלוטן)
  • 6 ביצים מופרדות
  • 250 גרם (1-1/4 כוסות) סוכר או אבקת סוכר
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 4 טיפות תמצית שקדים או 2 כפות ליקר קוואנטרו
  • 250 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים
  • אבקת סוכר לפידור
  1. מחממים תנור ל-160 מעלות, משמנים תבנית בחמאה ומאבקים בקמח. 
  2. טורפים בקערה חלמונים עם סוכר עד לקבלת קרם בהיר. מוסיפים קליפות הדרים וליקר תוך כדי טריפה. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים היטב. 
  3. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים לקצף יציב. מקפלים את הקצף בהדרגה לתערובת החלמונים עד לקבלת תערובת אחידהשליש בכל פעם כדי לא לפגוע בנפח התערובת. מוזגים את התערובת לתבנית. 
  4. אופים את העוגה כ-40 דקות או עד שהיא מתייצבת וצבעה זהוב בהירלא יותר מכך. מצננים ומחלצים מהתבנית. אפשר לשמור את העוגה מכוסה יומיים-שלושה בטמפ' החדר. לפני ההגשה מפדרים את העוגה באבקת סוכר. אם רוצים לעטר כמו בתצלוםיוצרים שבלונה עם הצורה הרצויה, מניחים על העוגה, מפדרים באבקת סוכר ומרימים בזהירות את השבלונה.
Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה