פירות קיץ צרובים וקרם יוגורט סוכר חום

פירות קיץ צרובים וקרם יוגורט סוכר חום

קילו פירות קיץ (אפרסקים, שזיפים, נקטרינות ותאנים יתאימו מאוד), חצויים או פרוסים ומגולענים.
מעט סוכר דמררה או סוכר וניל*
250 מ״ל שמנת להקצפה
300 מ״ל יוגורט (אני אוהבת את ה- ״יורט״ של חוות הבופאלו, אבל אפשר להשתמש בכל יוגורט 5% אחר, עדיף שיהיה סמיך ומבקר)
100 גרם סוכר חום
מחממים את התנור ל- 160-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
מניחים את הפירות על התבנית כשפנים הפרי פונה מעלה. אופים למשך שעה וחצי-שעתיים. הפירות צריכים להיות רכים ומקורמלים למעלה. אפשר לשחק עם מידת האפיה של הפירות: לצרוב בחום גבוה (200 מעלות) מעט זמן או בחום נמוך יותר (170-160 מעלות) לזמן ממושך יותר, עד שהפרות מתרככים מאוד.
מקציפים את השמנת עד להיווצרות גושים רכים. מוסיפים את היוגורט ומערבבים בעדינות. עם כף, מעבירים לכלי שיכיל את היוגורט בגובה של 3-4 ס״מ. בוזקים את הסוכר החום מעל, בשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים-שלוש. 
מגישים 3-4 חתיכות פרי ולצידם כף גדושה של קרם עם ציפוי הסוכר.
אפשר להגיש את הפירות כשהם חמים, או בטמפרטורת החדר, והם נהדרים גם עם גלידה.
*סוכר וניל – שומרים בצנצנת סוכר לבן או דמררה עם חתיכות של מקל וניל (שלם או כזה שהוצאו ממנו הזרעים). עם הזמן הסוכר יקבל ארומת וניל. לחלופין, אפשר להוסיף רק את זרעי הוניל לצנצנת סוכר.
Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה