גספאצ׳ו

גספאצ׳ו

מה צריך?

למרק:

2 שיני שום קלופות

1 פלפל ירוק חריף קצוץ עבה

1 מלפפון קטן, חצוי לאורכו ומנוקה מהזרעים, חתוך גס

1/2 פלפל אדום, מנוקה מהזרעים, חתוך גס

1.5 ק״ג (10-12) עגבניות בשלות, ללא הגרעינים, חתוכות גס

3-4 כפיות מלח ים עדין (להתחיל בפחות ולהוסיף בסוף אם יש צורך)

פלפל שחור טחון טרי

6-8 כפות שמן זית משובח

(1 כפות רסק עגבניות, אם העגבניות לא מספיק בשלות)

לתוספות:

1 פלפל אדום, מנוקה וחתוך דק דק

1 מלפפון קטן,  חתוך דק לאורכו ומנוקה מהזרעים

4 כפות בצל אדום או שאלוט, קצוץ דק

4-5 פרוסות דקות של ג׳בטה (או לחם לבן אחר), חתוכות לקוביות

16 שרימפס גדולים מקולפים ומנוקים (אופציה)

מלח, פלפל שחור טחון טרי

2 כפות נענה קצוצה

 

הכנה:

למרק: קוצצים במעבד מזון או בלנדר את כל חומרי המרק (למעט רסק העגבניות) לכדי מחית עדינה. מעבירים דרך מסננת דקה, ומוסיפים רסק עגבניות אם המחית לא מספיק אדומה. שומרים במקרר לכמה שעות. אם המעבד שלכם מספיק חזק והמחית המרוסקת עדינה וולא גושים, לא צריך לסנן.

לתוספות: מערבבים יחד את הפלפל האדום, המלפפון והבצל. מצננים. במחבת טפלון מחממים מחצית משמן הזית על אש גבוהה. מתבלים את השרימפס במלח ופלפל, ומקפיצים אותם כדקה מכל צד, עד שהם משנים את צבעם. מצננים במקרר. מנגבים את המחבת ומחממים בו את שארית השמן, על אש בינונית. מטגנים את קוביות הלחם, מוציאים, ומניחים על נייר מטבח.

הגשה: חותכים את השרימפס לחתיכות קטנות, ומחלקים אותם לקערות עמוקות. מכסים בירקות החתוכים ובקרוטונים, יוצקים מעליהם את הגספאצ׳ו ומפזרים נענע קצוצה.

Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה