נמסיס שוקולד

נמסיס שוקולד

מה צריך?
  • 340 ג׳ שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו, בטבעות או שבור לחתיכות קטנות
  • 220 גר׳ חמאה
  • 5 ביצים L
  • 100 גר׳ סוכר
  • 125 מ״ל מים
  • 180 גר׳ סוכר (לא טעות. את הסוכר הזה ממיסים עם המים)
לגנאש (לא חובה)
  • 1/2 כוס שמנת להקצפה
  • 200 גר׳ שוקולד מריר לפחות 60%
איך מכינים?
  1. מחממים תנור ל- 160 מעלות. מניחים תבנית עם מים על הרשת התחתונה של התנור. משמנים תבנית אפיה קפיצית בקוטר 28 או 26* מרפדים את התחתית בנייר אפיה שגזרתם לפי מידת התבנית. 
  2. במיקסר מקציפים את הביצים עם 100 גרם סוכר, עד שנפחה של התערובת גדל פי 3, 10 דק׳ לפחות במיקסר חשמלי.
  3. בסיר קטן, מחממים את 180 גרם סוכר עם 125 מ״ל מים, עד שהסוכר נמס לחלוטין. מסירים מהאש.
  4. מוסיפים את השוקולוד והחמאה לסירופ הסוכר, ומערבבים עד לאיחוד. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  5. מוסיפים את תערובת השוקולד לקצף הביצים תוך כדי הקצפה איטית עד לאיחוד.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית וומכניסים לתנור. אופים למשך כ- 30 דק׳ או עד שהעוגה התייצבה — בודקים ע״י הנחת כף יד על פני העוגה. חשוב מאוד לא לאפות את העוגה יתר על המידה. העוגה יוצאת מהתנור לחה מאוד במרקם הפנימי והיא תתייצב בקרור. 
  7. מצננים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר מספר שעות או לילה.  
  8. אם החלטתם להשקיע גם בגנאש, מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה בסיר קטן. מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים לתערובת חלקה ומבריקה. מצננים מעט ומורחים על העוגה לאחר שהצטננה. אם פני העוגה שבריריים מומלץ להפוך את העוגה ולמרוח את הגנאש על החלק התחתון, לאחר שהסרתם את נייר האפייה.
מידע פנים
  1. יש קשר ישיר בין אכות השוקולד לטעמה של העוגה. מומלץ לקנות שוקולד איכותי בחנויות אפיה ששיעור השוקולד שבו לפחות 60%. לאוהבי השוקולד המתקדמים, יהנו משוקולד עשיר יותר (עד 85%).
  2. קריטי לההצלחת העוגה — לא לאפות יותר מדי! העוגה צריכה לצאת במרקם רך ולח. אולי בפעם הראשונה היא לא תהיה מושלמת, כי כל אחד צריך להכיר את התנור שלו.
Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה