
כרוב סגול צלוי בחומץ בלסמי
- 1 כרוב סגול, חתוך לשמיניות
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בלסמי מיושן*
- 2-3 כפות צנוברים
- מלח גס
מברישים בנדיבות את שמיניות הכרוב בתערובת השמן. אם נגמרת התערובת באמצע - זה תלוי בגודל הכרוב - מכינים עוד. מפזרים את הצנוברים ואת המלח. אופים כ- 40 דקות עד שהכרוב משחים ומתרכך.
וריאציות
- מוסיפים אוכמניות מיובשות או צלפים, לפני האפייה
- מוסיפים גרעיני רימון אחרי האפייה
- אפשר להשתמש גם בכרוב לבן, אבל כרוב סגול יותר מתאים
*חומץ בלסמי מיושן הוא מתוק יותר וסמיך יותר, אבל גם הרבה יותר יקר. אפשר לקחת כוס חומץ בלסמי רגיל, להוסיף 2 כפות סוכר ולצמצם על אש קטנה עד להסמכה.