ירקות שורש צלויים בנייר אפיה — “en papillote”

ירקות שורש צלויים בנייר אפיה — “en papillote”

  • ירקות שורש שאתם אוהבים. 3-4 סוגים. 2-3 פריטים מכל אחד. למשל: סלק אדום, צהוב או מגוון; גזר כתום, גזר צבעוני; שורש סלרי; שורש פטרוזיליה; בצל סגול, ועוד.
  • חמאה או שמן זית
  • עשבי תיבול: תימין, רוזמרין, אורגנו, טרגון
  • שום
  1. בוחרים את שילוב הירקות והתיבול: תנו לדימיון שלכם להשתולל. הנה שילובים שאני אוהבת: גזר עם חמאה וטרגון; בצל סגול עם תימין וחמאה; שורש סלרי עם חמאה או שמן זית ותימין; סלק עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.
  2. מקלפים וחותכים כל ירק, בהתאם לסוג ולפי החשק שלכם: שורש סלרי לפלחים או שמיניות, גזר למקלות, בצל לרבעים, וכו׳.
  3. במרכז כל נייר אפייה מניחים סוג ירק אחד ואת התיבול שבחרתם עבורו. סוגרים כמו צרור וקושרים בחבל כותנה. חשוב שבסגירה תשאירו מעט מקום לאדים לצאת. 
  4. אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום של 180-200 מעלות.  תוך כדי אפשר להוציא את השקיות ולהציץ פנימה לראות אם הירקות התרככו כבר.
  5. מגישים למרכז השולחן, עם העטיפות, או פותחים ומסדרים בצלחת הגשה. אפשר להגיש על מצע ירוקים של חורף לצד לבנה (מעולה בתור אנטיפסטי).
  6. אפשר גם להשתמש במתכון הזה לארוחה קצת יותר חגיגית, ולהכין באותו אופן אבל בשקיות נפרדות להגשה כמנה אישית לכל אורח או כתוספת לצד מנת דג, עוף או בשר.
Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה