״תיקון ארוחת שבועות״: סיכום

״תיקון ארוחת שבועות״: סיכום

איש האוכל מתן שופן (גלריה שישי, "טוניס שולחן") יזם, הגה וחיבר את המשולש שלנו לארוחת ערב יצירתית, מקומית ומענגת, בעיתוי המושלם של ערב שבועות.
מהמנה המוגשת, אל האדם שהתקין אותה, אל הידיים שיצרו את הכלי, אל אלו שעבדו בשדה, יצאו אל הים או רעו את הצאן, אל החזון והרעיון שהצית את האש. "תיקון ארוחת שבועות" חזר למקורות וחגג את תנובת האדמה והמקום.
 
יצאנו יחד - השף עידו פיינר (מול ים, גריג) בשיתוף קיימא בארותיים, אני ומתן, למסע. מזגזגים בין חזרה ליסודות לבין מחשבות על מטבח חדש, במטרה לייצר ארוחה מרגשת, מסעירה וכזו המעוררת שיח סביב השולחן. ארוחה שמאפשרת ליהנות מאוכל מעולה, להתמסר לחוויה שונה וגם להכיר את בעלי המלאכה מאחוריה ולהוקיר את עבודת כפיהם. 
 
עם חומרי גלם בשיא עונתם ובשיתוף יצרנים מקומיים מהחווה, מהאסם, מהלול, מהמרעה ומהים,  עידו בנה תפריט בן 5 מנות אשר נחשף בהדרגה במהלך הערב עצמו.
  
תודה לסמדר ליאני על צילומים נהדרים

פתיח״סלט ירקות״קוקטייל מלפפונים ועשבי תיבולרום וג'ין ואייר ברד עגבניות.

מנה ראשונה״ביצה ותרנגולת״בריושפרפקט אגגקרם עוףציר עוף חום וטוויל עור עוף.

בינייםדג אפוי במלחקרם יוגורט וקייל חרוך ווינגרט זיתי קלמטה.

עיקריתשוק טלה מפורקתבשיל של חיטה מעושנת מגולגלת בעלה מנגולדקרם זוקיני מהחווה וציר טלה.

קדם קינוחקומפוט שסק מהחווה ממולא במרציפן שקדיםספונגמנטה וקרם מי ורדים.

קינוח״ביצה״שוקולד לבןקרם יוגורט ודבש והום מייד גרנולה.

קשה להעביר במילים, או אפילו בצילומים, עד כמה הארוחה היתה מרגשת.

וכפי שהיטיב לנסח זאת מתן - השלם עלה על סך חלקיו. ואני מזמינה אתכם לקרוא את הפוסט שכתבתי על הכנת הכלים לארוחה.

תודה לחוות קיימא שסיפקה את הירקות, לעידו מפתורה על היין והדבש, לדור מיקב אליגותא על יין נהדר, לעמרי ושי בני הזוג של מתן ועידו שהצטרפו אלינו לאירוח, ותודה לעמית ליברמן שבישל עם עידו.

היה תענוג!

Right המשך קנייה
ההזמנה שלך

אין פריטים בעגלה