בנגקוק רויאל

5 May, 2018

היה ערב תאי מלכותי כהלכתו.

כשלילך רווה מקבלת את השרביט היא מובילה אותנו ישר לארמון. ארוחה עתירת טעמים, ניחוחות וטקסטורות זרמה לה באותו הערב, לצלילי מוזיקה תאית נפלאה. אפילו מזג האוויר התרכך והיה ממש נעים.

צריך לראות כדי להאמין כמה המטבח התאי עמוק ועתיר רבדים. לילך עבדה על הארוחה יומיים שלמים: חתכה, קצצה, צרבה, השרתה, צמצמה, כתשה, אידתה, טיגנה, ריסקה. כל פרט ולו הקטן ביותר זכה לתשומת לב מוקפדת שהביאה לתוצאה של עושר טעמים אין סופי, נאמן למקור, ומרגש.

כרגיל, קשה לצלם תוך כדי אז משתפת במעט ואת השאר תצטרכו לדמיין.

תודה לאורחים המקסימים שהגיעו והצטרפו להרפתקה ותודה למיכל קורן שבאה להיות אתנו בערב הזה בתשוקה ואהבה שמאפיינים אותה תמיד.

התפריט שהיה

  • קוקטייל פתיחה
  • ”Fat Horse“ – קעריות ממולאות בבשר שרימפס וחזיר מתובלות בשלושת המלחים וחלמונים מאודים
  • עלי פלפל בר וארומטיים ברוטב תמרינד

  • קארי מאסמן של בקר
  • מרק דגים חמוץ חריף עם עגבניות שרי בגריל
  • סלט שרימפס צלויים ולמון גראס רוטב הדרים עם דג אוורירי פריך וחזיר מתוק
  • סלט מלפפונים, נענע וכוסברה עם שרימפס אוורירי
  • תבשיל עדין של חלב קוקוס וביצי ברווז מומלחות
  • מטבל של מחית שרימפס מותסס, חזיר מתוק
  • דגי ים קטנים מיובשים ב- ״שמש אחת״ ומטוגנים עד לפריכות ירקות טריים חלוטים
  • אורז יסמין

  • יין לבן

  • גלידת תה תאילנדי עם רפרפת חלב קוקוס ופניני טפיוקה