הנחתום מעיד על עיסתו

31 July, 2018

סדנת הלחם של עודד רסלר התרחשה אצלנו בסטודיו בשישי האחרון.

ביומיים שקדמו לסדנה, הפך המטבח שלי למאפיה קטנה (בינונית בעצם): מחמצות ובצקים צצו בכל פינה, המקרר עלה (תפח…) על גדותיו, מעטה של קמח כיסה את כל המטבח וריח משכר של לחמים טריים אפף את הבית כולו.

ובתוך כל זה, עודד רסלר, קוסם של ממש,​ השכים עם צאת החמה ואפה ואפה עד שהגיע ללחם המושלם שלו, בתנאי המטבח שלי.

בבוקר שישי הגיעו המשתתפות (גברים אופים, איפה אתם?) לשולחן עמוס כל טוב, ובמשך 4 שעות, למדו, צפו, התנסו וטעמו את הלחמים של עודד ואת המעדנים שאני הכנתי, שהולכים טוב עם לחם: ריבת תאנים וריבת שזיפים; סלמון כבוש ברוטב חרדל ושומר; עגבניות צרובות בפסטו; סלט פנזנלה וגם כריך רוסטביף עם מיונז טרגון, בצל מקורמל ומלפפונים כבושים. הכל תוצרת בית, כמובן. וכדי שלא יחסרו פחמימות – עוגת שמרים מעלפת שהכינה הבת שלי, שני.

בתום הסדנה התפזרנו, לא לפני שאיחלנו בהצלחה לכל המשתתפות במסע הלחם האישי שלהן.

תודה עודד ותודה לכן האורחות שלנו. היה נהדר! המתכון לסלמון כבר בספר המתכונים שלנו, ובקרוב אעלה מתכונים נוספים לבקשת המשתתפות.