בחודש פברואר קיימנו רינת בר נצר ואני שתי סדנאות ״חומר, כלי, אוכל ומה שבינהם״. זה מרגש לחזות בוויז׳ן הופך למציאות. הרעיון היה לקחת את המשתתפים למסע קטן בתוך העולמות שלי: בין הסטודיו למטבח, בין חומר לאוכל, ובין יצירה אישית למפגש קבוצתי.
לאחר קפה ועוגה וקצת פינוקים החלה העבודה בסטודיו. המשתתפות הכינו כלים בשיטת פינצ׳ינג ובשיטת לחיצת משטח, והשלימו את הכנתן של קערות שהכנו עבורם מראש. בין לבין ישבה כל משתתפת על האבניים ויצר כלי ראשוני תוך חווית תנועת הגלגל. כל זה תוך דינמיקה נהדרת שהתפתחה סביב שולחן יצירה משותף.
הסדנה התמקדה במוטיב הקערה, אחת משתי הצורות הבסיסיות של קדרות האבניים. נושא הקערה הנחה אותי גם בבניית תפריט הצהריים שהוגש סביב שולחן אוכל משותף ושמח. זאת, לא לפני שהמשתתפות, ולשמחתי גם משתתף אחד, הוזמנו להכין איתי פסטה (בסדנה הראשונה), וניוקי (בסדנה השנייה) — בעבודת יד מלאה.
היה עונג גדול לשתף פעולה עם רינת בר נצר המקסימה ולבלות יומיים נהדרים במחיצת האורחים הנהדרים שלנו. והדובדבן שבקצפת? הצילומים. בסדנה הראשונה ליוותה אותנו עפרה רון מזור וקיבלנו צילומי סטילס מרהיבים. בסדנה השנייה ליוותה אותנו טל סיון ציפורין וערכה את רגעי הקסם של הסדנה לוידאו קצר, קולע ונוגע.
סדנה ראשונה
- עוגה באסקית
- ריקוטה ביתית
- פלפלים קלויים
- פוקצ׳ה
- מרק פיסטו עם פסטה אורקייטה
- רביולי ריקוטה בעגבניות שרי
- סלט ירוק
- אגסים מקורמלים, פיסטוק, גלידת חלב
סדנה שנייה
- עוגת תפוזי דם
- יוגורט וגרנולה
- חצילים בבלסמי
- סלט מוצרלה ותפוזי דם
- סלט צנוניות
- מרק דלעת, תרד וטוסט פסוו
- ניוקי פטריות, ערמונים ואפונה טריה
- סלט ירוק
- קראמבל שוקולד וגלידת קרמל מלוח
…ואלו תפריטים חלקיים בלבד!