השנה הראשונה ביפו חלפה ביעף. באמת שלא הספקתי למצמץ והיא חלפה. עברתי ליפו ערב פסח 2022 והנה כבר הגיע פסח 2023. פסח, או בשמו האהוב עלי במיוחד — חג האביב — הוא החג בהא הידיעה של השולחן. ארוחת ערב ממושכת, מרובה בטקסים — צלחת הפסח, כוסות היין, המרק שאי אפשר בלעדיו, קעריות הטבילה ועוד. זה גם החג המושלם לארח או (ויש המעדיפים) להתארח. האביב מסביב מוסיף אנרגיות של התחדשות. זה חג של טיפוח הבית, התחדשות ומתנות.
ובענין של ארוח, הגשה ומתנות, אתן כבר יודעות, חנות הסטודיו היא המקום (שוב, בהא הידיעה).


אז מה היה לנו?
חגיגה בחנות שפע של מתנות לכן ולמי שאתן אוהבות
קודם כל, המון אפשרויות למתנות לכן ולמי שאתן אוהבות— הכלים של הסטודיו בשפע וגיוון מיוחדים לחג— ספלים, צלחות, קערות, אגרטלים, פמוטות ונרות וזו רשימה חלקית ממש. וגם, פריטים משלימים שאספנו — כוסות יין משנות חיים, יין ישראלי נפלא, נרות, פריטי עץ בעבודת יד ועוד. ולכל זה הצטרפו הספרים. אנחנו הרי היינו בפופאפ בוקסטור — חגיגה של ספרים על מדפי הסטודיו.


בראנץ, מבשלות מהבלוג
הקומה מעל הסטודיו הפכה לבית קפה ליומיים. הגשנו יין ממדף היינות של הסטודיו ואורח כבוד — יקב פינטו שאנחנו ממש אוהבות בגלל היין, בגלל האנשים שעומדים מאחוריו ובגלל הסיפור. לצד הקפה שלנו הגשנו מאפים של מיכל גולדברגר. אחת האופות המוכשרות! שאפתה במיוחד לארוע טארטים נפלאים ועונתיים (אגסים ושסק!). קפה וטארט, יש יותר בריחה מהמציאות מזה?
ובשבת, אני וירדן הכנו בראנץ׳ הכי אישי שיש. תפריט המבוסס על המתכונים של בלוג הבישול שלי.
תפריט יום שישי
יין ונשנושים שכיף לאכול ליד היין.
צלחת גבינות של המחלבה הקטנה.
טארטים של מיכל גולדברגר.
תפריט יום שבת
כל מיני ירקות בתנור, לאבנה, אבן יוגורט וזעתר טרי
לחם שוודי, סלמון כבוש ביתי, רוטב שומר חרדל, ביצה רכה ובצל מוחמץ
סלט ירוק, אגוזים מקורמלים, תפוח ירוק
לחם של שרויטמן, עגבניות טריות ועגבניות צלויות, מוצרלה של המחלבה הקטנה
ראגו נפוליטני, פסטה אורייקטה, פרמזן





תודה רבה לכל אלו שהגיעו, וניפגש בפופ אפ מבשלות מהבלוג הבא.