פייסטה אנדלוסית

מאת: עירית בירן

26 באוקטובר, 2017

בהמשך לכתבה המשותפת עם מיכל קורן בגיליון האחרון של ״על השולחן״, במסגרתה בישלנו יחד בראנץ׳ אנדלוסי, ערכנו מיכל ואני ארוחת טעימות בהשראת המטבח הספרדי-אנדלוסי — פייסטה של ממש.

ביססנו את התפריט על המתכונים שהיו בבראנץ׳, אך עם התאמות לארוחת ערב חגיגית. קשה לכלול את כל המטבח האנדלוסי העשיר בארוחה אחת, אבל אני מאמינה שהצלחנו לאפשר לכם הצצה מסקרנת אל המטבח הזה, וגם לחוות ארוחה במטבח חוץ פתוח.

שורשיו של המטבח האנדלוסית בתקופת ספרד המוסלמית, והוא מתאפיין ברב תרבותיות, קוסמופוליטיות, ובעושר מרכיבים ותבלינים המוכרים לנו גם ממטבחי ספרד האחרים, מרוקו, תורכיה ופרס.

היו שם אש, צבעים, תבלינים, אוויר פתוח ואורחים רעבים, מפרגנים ושמחים במיוחד.

כמה מילים על הכלים

כשאני מכינה כלים במהדורה מיוחדת, סביב נושא מסוים, אני מנסה למצוא מוטיב או שניים שמאפיינים את מושא הפרויקט ולתרגם אותם לתוך קווי היצירה שלי.

מקורות ההשראה שלי היו ספרי בישול ספרדי וכמובן מוטיבים אנדלוסים עיצוביים. אחד המוטיבים המזוהים עם התקופה האנדלוסית הוא צבעוניות עשירה וריבוי עיטורים וקישוטים. אריחים צבעוניים, ערבסקות בצבעוניות של לבן, כחול וצהוב.החימר ששימש להכנת כלים היה חום-אדום-טרקוטה.

יצאתי לדרך: חימר חום, צבעוניות של כחול, לבן, חום ומעט ירוק. קווים וגימורים שמשקפים את התקופה המוקדמת. משחק של גדלים שיאפשר שילובי מנות ושולחן צבעוני.