Be My Guest: ״החגיגה של אווה ואינגמר״

18 March, 2021

הכל היה כל כך שברירי בדרך לאירוע הזה: בין אם אלו הנחיות משרד הבריאות, מזג האוויר, או החשש כי מיומנויות הארגון והאירוח שלנו נשחקו בשנת הקורונה.

אבל לא ויתרנו. אי אפשר לוותר ליד ליליאן. התשוקה שלה לתרבות ומופע גוברת על כל מכשול, ואיזה מזל שכך.

כמה שתכננו, כמה שדמיינו, לא חלמנו שהאירוע יהיה כל כך מוצלח. החל בהתלהבות של הנרשמות, בהיענות המפרגנת של האורחים, של הצוות שהתקבץ לסייע לנו, דרך מזג האוויר שהפך בדקה ה- 90 מסוער וגשום לסקנדינבי קיצי ומושלם, וכלה באירוע עצמו, בתחושה שלנו שהצלחנו ליצור לכמה שעות מרחב חוויתי שלקח את האורחים שלנו למקום אחר.

במרכזו של האירוע, תכנית האירוח בלייב של ליליאן, ״BE MY GUEST״, הכוללת קטעים בהגשתה וראיונות בהנחייתה.

זה האירוע השני שיצרנו לתוכנית של ליליאן. הפעם מסע ההרפתקאות התרבותי לקח אותנו צפונה. צפונה ליצירותיהם של אינגמר ברגמן ושל איבסן, צפונה לסרט ״החגיגה של באבט״ , צפונה לשיריה של אוה קילפי וצפונה למחוזות ההוגה, הלאגום, הפיקה והפרילו, שאנחנו כל כך אוהבות. הביטויים האלו שאוצרים בתוכם תפיסות חיים שלמות קבלו משנה תוקף בשנה האחרונה, מאז פרוץ המגפה.

רונית ורד, עיתונאית וחוקרת תרבות האוכל הבכירה בישראל הייתה האורחת הראשונה בתוכנית ושוחחה עם ליליאן על הסרט ״החגיגה של באבט״, על המטבח הסקנדינבי ועל נשים בעולם המסעדנות. תודה רונית על שיחה מרתקת ושופעת!

האורח השני של ליליאן היה דרור קרן: יוצר, שחקן ובמאי, שבין היתר גם גילם את יוהן ב- ״תמונות מחיי נישואין״. ליליאן, שגילמה את מריאן במחזה, סיפרה על המסע האישי שעברה כאשר גילמה את הדמות ושוחחה עם דרור על יצירתם של ברגמן ושל איבסן מנקודות מבט שונות ועכשוויות. דרור קרן וליליאן הקריאו קטעים מתוך תמונות נישואין, אנפלגד, שהעיפו אותנו אל החוויה הברגמנית.

לבסוף, ארחה ליליאן את טל צור, יזמית ומעצבת, מפרויקט IOTA. מיזם עיצוב מבוסס סריגה שפועל להעצמה נשית. פריטים מהסטודיו פארו את הדשא ושימשו את האורחים. היופי והאיכות של הפריטים ביחד עם השיחה עם טל על הרעיונות שעומדים מאחורי המיזם ועל פעולותיו, היו נפלאים.

הסריגה, הקהילתיות והפמיניזם, מבטאים ערכים חשובים בתרבות הנורדית — ההוגה, הלאגום, והליקה. ממליצה בחום לקרוא עוד על IOTA.

כמובן שכל זה היה מלווה בטעימות ולגימות שהשלימו את החוויה. פתחנו את הבוקר במטבח החוץ בבראנץ׳ ״פיקה״ קליל, שהיו בו טעמים מהמטבח הנורדי ורפרנסים לארוחה הקולינרית ב- ״החגיגה של באבט״.

אנחנו כל כך אוהבות את השילוב בין תרבות, מפגש ואוכל, ואת הבמה שמקבל האוכל כסוכן תרבות.

התפריט שהיה

  • גלוג דובדבנים חם

  • בליני, קרם פרש, סלמון כבוש

  • סמורבורד
  • לחם שיפון נורדי, גאודה מעושנת, בצלים אפויים
  • ראשד, פרחי חרדל בר

  • ירקות שורש מדורה

  • באנדט קייק דובדבנים
  • מאפה שמרים הל קינמון

  • גלידת שמנת ודובדבנים, שרי אמונטיאדו, שקדים מקורמלים
  • קפה קולד ברו
  • יין להט לבן

תודה לכל החברות שלנו להרפתקה. בלעדיכן לא היינו מצליחות:

  • דנה כספי, על התרגום מ- ״החגיגה של באבט״.
  • דנה גור, על הצילומים המקסימים שמככבים פה.
  • שירי גולדברג ויפעת מנטל, הבאבטיות שלנו.
  • יעל סלבין שבאנרגטיות וקסם מחברת את כל זה ביחד.
  • חגית אייזנברג וענבל אפריאט, צוות הסטודיו המהמם.

להתראות בדבר הבא…