הרעיון לערוך ארוחה משותפת נולד במפגש בין דקלה עינת – המעצבת הנפלאה שמאחורי המותג KAV, כשהבנו שאנו חולקות ערכים עיצוביים משותפים ואהבה הדדית לעשייה שלנו.
בפתח עונת החגים הקרובה, לקראת קולקציית חגים חדשה של KAV, וכשבסטודיו האבניים מסתובבות במרץ להכנת כלים לשולחנות החג הרבים שנערוך זו נראתה הזדמנות מושלמת לייצר ארוע פוטוגני שיהווה השראה ללקוחותינו.
דקלה דמיינה שולחן ערוך לארוחת ״NOW Gatherings״, ומסביבו הרבה נשים יפות (מבפנים ומבחוץ), לבושות בבגדי הקולקציה החדשה שתוכננה בהשראת תקופת החגים: בגדים לאירוח ומפגש, חגיגיים אך גם נינוחים.
אני ראיתי בעיני רוחי ארוחה מעודנת, כזו שתשאיר טעם של עוד, וכמובן, כלי הגשה חגיגיים שיעשו חשק לקחת הביתה.
עבורי זו הייתה הזדמנות נהדרת לממש חלום קטן – לערוך את הארוחה בגינה, רחוק מהמטבח והבית.
הארוחה תוכננה במיוחד לאורחות, רובן צמחוניות. ידעתי באילו כלים אני רוצה להשתמש לקראת החג, רציתי שהאוכל יהיה פוטוגני וגם שיהיה לבנות נוח להצטלם כשהן אוכלות אותו. הדינמיקה של הארוחה הייתה צריכה לייצר אירוח נינוח וממושך. מנות לחלוקה שיוצרות שיח. שילוב בין מנות שניתן לאכול בעמידה – כשיד אחת אוחזת כוס יין, ומנות בישיבה, סביב שולחן, בשלב שבו האורחות כבר מיודדות עם זו עם זו והשיחה קולחת.
12 נשים, לקוחות וחברות של KAV ושל הסטודיו בגילאים שונים הגיעו לארוחת גן לקראת שקיעה. נשים מקסימות ומרתקות העוסקות בעיצוב, אסתטיקה, אוכל, נשיות ומפגשים אנושיים כחלק מרכזי וגדול מחייהן. האהבה המשותפת הזו שאנו חולקות למינימליזם, פשטות ואלגנטיות כסביבת חיים, ייצרה ערב קסום, סביב השולחן שלי.
וכמו בכל ארוחה, חשוב לי מאוד להשתמש בחמרי גלם עונתיים, לייצר צבעוניות מרגשת ומגוון של מרקמים וטעמים. זה נשמע מסובך אבל זה לא. ברגע שהמטרות של הארוחה ומרכיביה ידועים, התפריט מסתדר כמו פאזל. מצרפת את התפריט.
את ההתרחשות צילם בכשרון רב, אסף רביבו.