כשכל חלקי הפאזל של הסדנה שאנחנו חולמות, מתכננות ומכינות נופלים במקום ומרכיבים את השלם הגדול, זה מרגיש כמו הרגע הזה מהסרטים כשכל הדובדבנים במכונת המזל מסתדרים בשורה ומפל של זהב יורד עליך.
בתזמון מדהים מזג האוויר באותם הצהריים היה קריר ואפרורי, ובשלב מסוים אפילו התחילו לרדת טיפות גשם. אכלנו בחוץ כדי להפיק את המקסימום ממזג האוויר הנפלא הזה. בכלל, מזג אוויר הוא אחד מיסודות ה- ״הוגה״ הכי משמעותיים.
מטבח נורדי, עבורי, מתאפיין בחומרי גלם טריים וטובים, תהליכי הכנה פשוטים, ומאכלים צבעוניים ומאוד אסתטיים. יש לי מדף שלם של ספרי בישול סקנדינביים שהדפדוף בהם הוא חוויה אסתטית וקולינרית מרחיבת אופקים.
הארוחה כללה תבשיל בשר חם ומנחם, סלטי קטניות, ירקות ופרחים; ולחם מעולה שאפה לנו במיוחד עודד רסלר. לקינוח הייתה עוגת שוקולד, טארט רובארב וטירמיסו קרמל מלוח (לדנים, מסתבר, יש תשוקה עזה לעוגות ומתוק – אז היינו חייבות).
אני מודה על הזכות שנקרתה לי להכיר את אפרת שהיא קודם כל צלמת טבעית מדהימה וגם פרטנרית חלומית. השיח בינינו וההבנה מתקתקים כמו הקליקים של המצלמה. האנרגיות שלה וחוש האסתטיקה שלה טוענים אותי כל פעם מחדש באנרגיות אדירות וחלומות חדשים (אני ממליצה בחום להיכנס לאתר של אפרת ולקרוא עוד על היום הנפלא שהיה לנו).
תודה לבנות שהצטרפו אלינו, היה לי לעונג להכיר כל אחת ואחת מכן ועונג לא פחות לפגוש את אלו שכבר היו איתנו באירועים קודמים, ותודה לכל משתפי הפעולה הנהדרים.
התפריט שהיה
“FIKA”
- סמורבורד סלמון, כבישה ביתית | מיכל קורן
- שבלולי קינמון
- עוגת פטל נורדית
- יוגורט, ריבות הבית
- גלוג דובדבנים חם
- קפה
צהריים
- נזיד בקר ביין אדום
- גריסי פנינה, דלעת מקורמלת
- כרוב ניצנים, כוסמת, תפוז דם
- סלק, אנדיב, גבינה כחולה
- לחם מחמצת עבודת יד | עודד רוסלר
- ״אדמה ומלח״
SKÅL
- בלאן דה בלאן | קברנה שירז של יקב פלטר
- עוגת שוקולד פאדג׳ ופירות יער
- טארט רובארב
- סמי פרדו קרמל מלוח
- ממתקים של פעם | עדי אנדולט