חתיכה נוספת בפאזל של הסטודיו ביפו מצאה את מקומה – הארוחה הראשונה.
לארוחה הראשונה בחרתי לשתף פעולה עם שמעון הררי – שימי. שף שידיו עדינות וחיוכו ביישני וצנוע וכך גם טעמי האוכל שהוא מכין. תאמינו לי, אכלתי אצלו את אחת הארוחות הטובות. הכירה ביננו ירדן נוי שעובדת איתי בסטודיו וגם היא בשלנית ובעלת תשוקה לאוכל. שימי עבד שנים לא מעטות במסעדות של רושפלד עד שעבר לבישול ארוחות פרטיות ובישול ביתי, בעיתוי מושלם לתקופת הקורונה. ביחד הרכבנו תפריט המבוסס על חומרי גלם עונתיים ומקומיים שחשבנו שכיף לאכול בערב קיץ ביפו.
הארוחה הוגשה במטבח הפתוח של הסטודיו וזו בעייני תמצית החוויה בסוג כזה של ארועים- ההזדמנות למפגש ישיר ובלתי אמצעי עם השף- שולחן שף אמיתי עם הכלים של הסטודיו, כמובן.
היה מרגש לפגוש את האורחים שהגיעו. היו שם 14 שוחרי הרפתקאות שבאו לארוחה ראשונה שהיה בה מרכיב לא נודע שלא הרתיע אותם מלהתנסות. אני מעריכה מאוד כל מי שמפנה ערב וזמן ובא לחוות אותנו. מבלי שתכננו הארוחה התקיימה בט״ו באב ואכן חשנו אהבה רבה בחלל, אהבה לאוכל, לאנשים לאסתטיקה ולחוויות. התפריט של הארוחה תועד ותוכלו לעיין בו אם תגללו מטה.
ועכשיו אתן לתמונות לספר את הסיפור של ארוחה בסטודיו במילותיו של נעם פריסמן שצילם בכשרון רב.




















תפריט ה״ארוחה הראשונה״
קוקטייל פתיחה- ג׳ין מבושם בעלי תאנים לימון ונענע
סביצ’ה מקומי קרעי פיתה במחבת, לאבנה, צנוברים קלויים, עשבים
*
בייגלה ירושלמי, חמאת זעתר, צלחת חריפים, זיתים מתובלים,
עגבניות מגורדות וזעתר טרי
גספאצ׳ו עגבניות צהובות, טרטר דג ים
דג נא חציל קלוי, לימון כבוש, קרם פרש, פיסטוק
ירקות פריכים וצוננים פאקוס, קישוא נא, קולורבי, ענבים, אבן יוגורט
טרטר בקר לחם קלוי, מגי ובצל חרוך, איולי שיפקה וסומק, חלמון
**
קישואים ובמיה צרובים, קרם פלפלים שרופים, יוגורט מצומצם, דואה
דג במלח תפו”א מדורה, מאשוויה, בצל מוחמץ, שמנת חמוצה
***
פסטה פיצ’י עגבניות, פירות ים
****
תאנים מקורמלות, קרמו יוגורט עיזים ושוקולד לבן
יינות
הארוחה תלווה ביינות פורטוגלים
לבן CARM
רוזה MAR DA PALHA