Studio Now · nowpottery.co.il

סלט שלג

החורף מביא איתו שפע של ירוקים. הכי כיף להכין איתם דווקא סלט. לא תבשילים ולא מרקים, סלט! הירקות והפירות החורפיים מושלמים לשילוב בסלטים: שומר, הדרים, חסות וירוקים קראנצ׳יים, וכמובן, אפונת שלג. סלט רענן בחורף הוא מנה נהדרת בפני עצמה וגם תוספת מושלמת למאכלי החורף החמים.

סלט השלג קיבל את שמו מכמה סיבות. ראשית על שם כוכבת הסלט, אפונת השלג. מסתבר שירדן ממש אוהבת אפונת שלג והסלט הזה הוא לגמרי שלה. אני רק הענקתי לו את שמו. הסיבה השניה היא פתיתי הגבינה המנקדים את הסלט כשלג והשלישית היא בשל העונה האהובה שבה אפשר לחגוג עם הסלט הזה, החורף. אפונת השלג היא קראנצ׳ית ורעננה, משתלבת מעולה בתבשילים רבים ועובדת מדהים במיוחד בסלטים. חולטים את האפונה חליטה קצרה והיא מוסיפה גם מרקם כיפי וגם טעם מעולה לסלט. אמרתי מושלמת? אפונת השלג איתנו לעונה ממש קצרה, אז אל תפספסו.

המתכון הוא מתכון בסיסי, ואפשר להחליף כל אחד מהמצרכים בהתאם לטעמכם או בהתאם למה שמצאתם במקרר או אצל הירקן.

מה צריך?

איך מכינים?