Studio Now · nowpottery.co.il

כדורי בשר עם תרד, צנוברים וצימוקים

ממש לפני השבעה באוקטובר, שרית גופן הצלמת וענת לבל הסטייליסטית, התארחו בסטודיו ליום צילומים עבור מגזין לאישה. המוזה הובילה אותי להכין 5 מתכונים מהמטבח הספרדי בהשראת העונה, הצבעים והעניין שמעורר כאן המטבח הספרדי לאחרונה. אני מביטה באישה המחייכת וחושבת על כל מה שלא ידעתי אז ומה שאני יודעת היום. החודשים נקפו ולקח לנו זמן לחזור לחומרים. ארבעה חודשים לתוך המלחמה שניפצה עבור רבים כל כך את הבית, המשפחה והקהילה, חשבנו ששוב המטבח הביתי מוכיח את מקומו כמדורת השבט ומותר להמשיך לבשל ולהתכנס סביב שולחן יפה ומנות שמזינות את הגוף והנפש. לקריאת הכתבה באתר ״לאשה״. תודה לרוני רבינוביץ שכתבה כל כך יפה, לענת לבל על סטיילינג, ולשרית גופן על הצילומים..

תפריט הארוחה כלל:

המתכונים שהכנתי מרכיבים ארוחה ביתית שלמה ומושלמת וכל אחד מהם יכול גם להתלוות למנות אחרות.


עוד מנה שחוגגת את עזות הטעמים של המטבח הספרדי: מתיקות, חריפות ועישון. היא תתאים כמנה עיקרית וגם כמנה קטנה בארוחת טאפאס כיפית. טיפ: במעדניות ובחנויות תבלינים אפשר להשיג את הפפריקה הספרדית פימנטון, שטעמיה מקפיצים את המנה פלאים. מומלץ להשתמש בה לתיבול.

מה צריך (כ- 8 מנות גדולות)

לכדורי הבשר

לרוטב

איך מכינים?

  1. כדורי הבשר: מחממים את התנור ל־180 מעלות
  2. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומשחים קלות. מעבירים אותו לקערה.
  3. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים של כדורי הבשר ולשים לעיסה אחידה. צרים ממנה כדורים קטנים.
  4. מוסיפים למחבת (אין צורך לנקות) עוד מעט שמן זית. מטגנים את הכדורים עד שהם משחימים מכל הצדדים. מעבירים לתבנית או לכלי מתאים.
  5. צולים את הקציצות כ־10 דקות בתנור. מוציאים (אפשר להכין עד יום מראש).
  6. הרוטב: מחממים מעט שמן זית במחבת. מוסיפים את הצנוברים וקולים אותם קלות. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. מוסיפים את התרד, מפזרים מעט מלח ומערבבים. כשהתרד מתרכך, מחזירים למחבת את הקציצות, עם הנוזלים שנקוו בתבנית. מערבבים קלות ומבשלים עוד כ־10 דקות (אם כדורי הבשר הוכנו מראש והם קרים מהמקרר – משך הבישול יתארך). טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים.
  7. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים כוסברה ומגישים, מומלץ לצד פירה.