Studio Now · nowpottery.co.il

צזיקי

הטחינה של המטבח היווני. אין ארוחה שנפתחת בלי מנת צזיקי שמשמש בנוסף גם כתוספת למנות רבות כמו למשל גירוס וסופלקי, ירקות צלויים ועוד.

מה צריך?

איך מכינים?

  1. מרפדים מסננת בבד גבינה או חיתול ומניחים מעל לקערה. יוצקים לתוך המסננת את היוגורט, ומניחים במקום קריר למשך כשעה. נפטרים מהנוזלים שהצטברו בקערה, ושמים את היוגורט בקערת ערבוב חדשה.
  2. קולפים את המלפפון וחוצים לאורך. מגלענים עם כפית את הגרעינים. עם סכין חדה, פורסים לפרוסות דקות — מוסיפים מלפפונים, שום, נענע, שמן זית, לימון, מלח ופלפל ליוגורט. מערבבים. אפשר לשמור בקירור עד להגשה.