Studio Now · nowpottery.co.il

צלי ביין לבן, פטריות וטרגון

המתכון הזה הוא וריאציה אחת מני רבות למתכון הקלאסי של בף בורגיניון, צלי בשר ביין. ישנן אין סוף כאלו וכל אחד יכול לשחק ולמצוא את הגרסה האהובה עליו. בכל גרסה שתאמצו, זו תהיה מנה נהדרת לארוחת חג, אחת מהרבות שצפויות לנו בתקופת החגים הקרבה.

כמה עקרונות עליהם יש להקפיד בכל צורת הכנה/וריאציה באשר הן:

מה צריך?

איך מכינים?

  1. מנגבים את נתח הבשר בנייר מטבח. ממליחים ומפלפלים (2 כפיות מלח גס וחצי כפית פלפל שחור).
  2. מחממים בסיר עם תחתית כבדה את שמן הזית ומניחים את הבשר. צורבים ומשחימים את הנתח מכל צדדיו. מוציאים לצלחת צדדית.
  3. אם לא נותר שומן בסיר, מוסיפים מעט שמן זית ומוסיפים את הירקות. מערבבים. מוסיפים מעט מלח ופלפל. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים מספר דקות עד לריכוך.
  4. מחזירים את נתח הבשר לסיר ומניחים מעל הירקות. מוסיפים את היין. מביאים לרתיחה עדינה לכמה דקות כדי שהיין יתאדה. מוסיפים מים או ציר, עד לכיסוי של כ- 2/3 מהבשר. מוסיפים את אלומת התבלינים לתוך הנוזלים, ממליחים ומפלפלים מעט.
  5. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים וחצי. במהלך הבישול כדאי להפוך את הנתח. לאחר שעה וחצי של בישול מוסיפים את הפטריות וכף עלי טרגון.
  6. לפני ההגשה מתקנים תיבול ומוסיפים טרגון או פטרוזיליה קצוצה.

גיוונים