Studio Now · nowpottery.co.il

קינוח תמרים בקפה והל

נתקלתי במתכון הזה בספר הבישול של מסעדת Moro הלונדונית כחלק מההכנות לכתבה על המטבח האנדלוסי (קישור - בקרוב). חוץ מהעובדה שהמתכון סקרן אותי, בהיותו וריאציה מעניינת על האפוגטו האהוב, הוא גם עשה לי פלשבק לקינוח תמרים רטרו שהכנתי פעם - תמרים מושרים לילה בשמנת וקינמון.

זה לא מתכון ענק, אבל כשמתחשק קינוח קל עם טעמים אקזוטיים-מקומיים הוא בהחלט יעשה את העבודה.

מה צריך?

איך מכינים?

  1. מגלענים את התמרים. אפשר להשתמש במכשיר לגילעון זיתים או דובדבנים. תמרים לחים אפשר גם לקלף.
  2. בסיר קטן מחממים את הקפה, ההל, הקינמון והסוכר, עד לרתיחה עדינה. מבשלים 2-3 דקות ומסירים מהאש.
  3. מוסיפים את התמרים ומכניסים למקרר, רצוי למשך יום אחד לפחות לפני ההגשה.
  4. להגשה, מניחים בצלחת כדור גלידה או כף יוגורט. מוסיפים 2-3 תמרים וכמה כפות מהרוטב, ומפזרים פיסטוקים מעל.