אגוזים קלויים מתובלים

אגוזים קלויים מתובלים

26 June, 2018

הדפסה

סנונית ראשונה מכל הטוב שהיה לנו בסדנה בבולגריה (לפוסט המלא והמרהיב, היכנסו לכאן).

האגוזים האלו טעימים לא פחות משהם יפים. הקלייה העדינה וטעמי המרווה והלימון נפלאים. ליווי נהדר למשקה פתיחה לארוחה או כנשנוש לפני שהאוכל מגיע. וכן, אוכלים גם את עלי המרווה.

מה צריך?

  • 3 כוסות של שקדים ו/או אגוזים. סוג אחד או מספר סוגים, מה שאתם אוהבים
  • 1.5 כוסות של עלי מרווה טריים, שטופים ומיובשים
  • קליפת דקה מלימון או תפוז טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות זרעי שומר או כוסברה — אופציונאלי
  • מעט שבבי צ׳ילי — אופציונאלי
  • כפית מלח ים עדין

איך מכינים?

  1. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים את התנור ל- 140 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את האגוזים ויתרת החומרים עד לפיזור טוב של השמן והתבלינים. מפזרים בשכבה אחת על נייר האפייה.
  3. אופים 20 דקות, הופכים את האגוזים ואופים 10 דקות נוספות.
  4. מוציאים ובודקים שהאגוזים זהובים וקלויים קלות. אם לא, מוסיפים עוד חמש דקות.