אגסים מבושלים ביין ותבלינים עם סמי פרדו יוגורט

13 March, 2024

הדפסה

מתכון אורחת שמתפרסם כאן בנדיבותה של נטע נבות, חברתי, נציגת המטבח האיטלקי ושגרירת הסטיילינג האולטימטיבית. מנת האגסים המעודנת ומרעננת הזו כיכבה בסדנת ה- ״אפריטיבו ביפו״ שלנו. אפריטיבו (קיים מצפון איטליה ועד דרומה בוריאציות שונות) הוא בעצם מפגש על דרינק וארוחה קלה בסוף יום עבודה. האוכל לא אמור להחליף את ארוחת הערב והוא בעצם מלווה למשקה. אפריטיבו יכול להופיע בפורמט בופה בקערות הגשה או בצלוחיות אישיות קטנות (בדומה לטאפאס). את הרעיון של האפריטיבו- ביסים קטנים, מקומיים, עזי טעם וצבעוניים אפשר לקחת גם לארוחת ערב קלה, בראנץ׳, או התחלה לארוחה גדולה. האפריטיבו מהמטבח האיטלקי מתאים ביותר למטבח הים תיכוני שלנו ומכאן נולדה גרסת האפריטיבו ביפו בניצוחה של נטע. עקבו אחר לוח הארועים של הסטודיו ואולי תצטרפו גם אתם.ן לסדנה עם נטע.

סמיפרדו הוא קינוח איטלקי נפלא. מעין גלידה ללא מכונה, מעולמות הפרפה. הביטוי סמי פרדו משמעו חצי קפוא שכן להגשה מומלץ להוציא את הקינוח מהמקפיא ולתת לו להתרכך מעט לפני ההגשה. סמי פרדו קלאסי מבוסס על הקצפה של ביצים מופרדות ושמנת ביחד עם סוכר ומרכיבי טעם מגוונים ושונים (כמו כאן למשל). במתכון כאן נטע הכינה ואריציה קלילה ויותר מקומית לסמי פרדו המבוסס על יוגורט ובמתיקות עדינה ממש.

לאחר הגשה הסמי פרדו לא אוהב הקפאה מחדש.

מה צריך

  • 6-8 אגסים קטנים קלופים חצויים נקיים מליבה וגרעינים
  • 200 מ״ל מים
  • 500 מ״ל יין לבן
  • 1/2 כוס סוכר או דבש
  • 1 עלה דפנה
  • 2 שערות זעפרן (אופציונאלי)
  • מקל קינמון
  • 2 כוכבי אניס
  • 5 תרמילי הל שלמים
  • קליפת לימון או תפוז (דקה, חלק חיצוני בלבד)

איך מכינים

  1. בסיר מרתיחים את המים והיין יחד עם הסוכר/דבש עד שנמס. מוסיפים את התבלינים והאגסים (יש לוודא שהנוזלים מכסים את הפרי) ומבשלים עד שהאגסים רכים אך שומרים על צורתם.
  2. בזמן קילוף וניקוי האגסים יש לשמור בקערה עם מים קרים וחצי לימון כדי שהאגסים לא ישחירו.
  3. את נוזלי הבישול של האגסים מסננים מתבלינים ושומרים בצנצנת מעוקרת במקרר לשימוש כסירופ או רכז למיץ או חליטה. 

סמיפרדו יוגורט

מה צריך

  • 2 שמנת לקצפת (+5 כפות סוכר)
  • 100 מ״ל חלב מרוכז (חלב משומר בקופסא)
  • 400 גרם יוגורט בקר איכותי 10% שומן
  • חצי כפית אבקת קינמון או כף תמצית וניל איכותית או כמה טיפות מי ורדים.
  • מעט שבבי שקדים או צנוברים קלויים קלות

איך מכינים

  1. מערבבים את היוגורט, התבלינים והחלב המרוכז. מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת היוגורט, מעבירים לכלי ומקפיאים. אפשר להשתמש בתבנית אינגליש או בכלי פלסיק. מומלץ להשתמש בכלי שיאפשר חליצה נוחה של המקפא.

להגשה

  1. מוציאים את הסמי פרדו מההקפאה כחצי שעה לפני ההגשה (לא מומלץ להקפיא בשנית). מסדרים חצי אגס (בטמפרטורה חמימה) ולידו קנל סמיפרדו, מעט מסירופ נוזלי הבישול. מעל אפשר לפזר צנוברים ופרוסות שקדים קלויים.
  2. אפשר להגיש את האגסים גם לצד קרם מסקרפונה או גלידה קנויה כמובן