אטריות לפסח

מאת: עירית בירן

10 באפריל, 2020

בראש השנה זה קרעפלך ובפסח אלו האטריות וקניידלך. שלושת עוגני חג מהמטבח היהודי, שאין בלעדיהם.

הילדים שלי מוכנים לוותר על כל אלמנט בארוחת חג הפסח, חוץ מהאטריות האלו. המתכון עבר אליי מאימי שירשה אותו מאמא שלה. והשנה, פסח 2020, בצל הקורונה, הבת שלי, שני, הכינה את האטריות והקניידלך. דור לדור יביע אומר.

פסח שמח!

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה. מומלץ להיעזר במוט בלנדר ידני. אם בחרתם להוסיף עשבי תיבול, מוסיפים אותם לאחר הריסוק במוט הידני.
  2. מחממים מחבת לא גדולה (כמו מחבת לחביתה) במעט שמן. אני מורחת את השמן עם נייר סופג. מומלץ להשתמש במחבת נון סטיק.
  3. מכינים כמו קרפים לבלינצ׳ס- יוצקים מעט מהבלילה לכיסוי המחבת. כשדפנות החביתית נפרדות מעט מהדפנות והמרקם העליון נראה יציב, הופכים את המחבת מעל משטח נקי. החביתית אמורה להשתחרר בקלות.
  4. טבעי שהחביתית הראשונה לא תצליח כל כך. אל תתייאשו ץ זה המחבת שצריך להיכנס לעניין.
  5. כשהחביתיות הצטננו. מגלגלים כל 2-3 חביתיות לגליל ופורסים לרצועות ברוחב של 7-8 מ״מ.
  6. מגישים עם מרק עוף חם. פשוט מניחים בצלחת ויוצקים מרק. אין צורך בחימום.
  7. אפשר להכין יום מראש ולשמור בקירור.
  8. הכמות שבמתכון תספיק ל5-6 מנות צנועות. אפשר להכפיל וגם לשלש את הכמויות.