אפרסקים מבושלים ביין לבן (במילים אחרות- קומפוט)

16 May, 2019

הדפסה

למעשה מדובר בלפתן או בשם המתוק יותר- קומפוט. הין הלבן ומקל הוניל משדרגים את הגרסה שחלקנו לא סזוכרים לטוב לקינוח קייצי מושלם. אפשר ליישם עם פירות שונים וגם לערבב מספר סוגים- משמשים/שזיפים/אפרסקים. לצבעוניות ורדרדה כדאי להוסיף שזיפים ואפילו מעט אוכמניות. גם מיובשות.

מה צריך?

  • אפרסקים לבנים או צהובים
  • 3/4 כוס סוכר ואפשר גם להפחית אם אתם בעד מתיקות קלילה יותר.
  • כוס יין לבן
  • מקל קינמון
  • קליפת לימון או ליים
  • מיץ מהלימון שגרדנו
  • מקל וניל חצוי, או חצי כפית של תמצית וניל איכותית

איך מכינים?

  1. חולטים את הפירות במים רותחים ל2-3 דקות עד שהקליפה מעט מתקלפת. מוציאים מהמים. מצננים ומקלפים. חוצים לחצאים או רבעים.
  2. מחממים בסיר או מחבת את כל שאר החומרים, עד שהסוכר נמס.
  3. מוסיפים את הפירות לסיר, ומבשלים 5 דקות.
  4. מצננים, מפזרים עלי נענע ומגישים. אפשר להגש חמים, בטמפ החדר או מקורר.
  5. נפלא עם כף יוגורט איכותי או קרם פרש או גלידה. מתכון לקרם פרש ביתי תוכלו למצוא כאן.