למעשה מדובר בלפתן או בשם המתוק יותר- קומפוט. הין הלבן ומקל הוניל משדרגים את הגרסה שחלקנו לא סזוכרים לטוב לקינוח קייצי מושלם. אפשר ליישם עם פירות שונים וגם לערבב מספר סוגים- משמשים/שזיפים/אפרסקים. לצבעוניות ורדרדה כדאי להוסיף שזיפים ואפילו מעט אוכמניות. גם מיובשות.
מה צריך?
- אפרסקים לבנים או צהובים
- 3/4 כוס סוכר ואפשר גם להפחית אם אתם בעד מתיקות קלילה יותר.
- כוס יין לבן
- מקל קינמון
- קליפת לימון או ליים
- מיץ מהלימון שגרדנו
- מקל וניל חצוי, או חצי כפית של תמצית וניל איכותית
איך מכינים?
- חולטים את הפירות במים רותחים ל2-3 דקות עד שהקליפה מעט מתקלפת. מוציאים מהמים. מצננים ומקלפים. חוצים לחצאים או רבעים.
- מחממים בסיר או מחבת את כל שאר החומרים, עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את הפירות לסיר, ומבשלים 5 דקות.
- מצננים, מפזרים עלי נענע ומגישים. אפשר להגש חמים, בטמפ החדר או מקורר.
- נפלא עם כף יוגורט איכותי או קרם פרש או גלידה. מתכון לקרם פרש ביתי תוכלו למצוא כאן.