בוק צ׳וי מאודה צרוב

בוק צ׳וי מאודה וצרוב

13 May, 2018

הדפסה

מתכון של לילך רווה.

אם גם אתם מתפתים כמוני לקנות בוק צ׳וי שוב ושוב אבל לא באמת יודעים מה לעשות איתו, הנה מתכון קליל וטעים טעים של לילך, שהכתיבה לי אותו תוך כדי קיפול מעודן של כיסנים בארוחת הכנה שעשינו לקראת ארוחת הדים סאם הצפויה שלנו.

חבל שאני לא יכולה להעביר דרך המסך את עדינות הטעמים והעושר של הכיסנים ואת מלאכת הקיפול המהפנטת של לילך.

מה צריך?

  • 3 ראשי בוק צ׳וי
  • מעט שמן צמחי ניטרלי
  • 3 כפות רוטב צדפות
  • 2 שיני שום כתושות גס
  • חתיכת שורש ג׳ינגר פרוס לפרוסות דקות

איך מכינים?

  1. מחממחים מעט שמן במחבת גדולה דיה כך שתכיל את הירק בשכבה אחת. מניחים את הבוק צ׳וי כשפני החתך מטה. לוחצים מעט וצורבים. כשהירק משחים מעט מוסיפים חצי כוס מים ומכסים במכסה. מבשלים על אש נמוכה מספר דקות עד שהירק מתרכך מעט אך עדיין ירוק רענן. מוציאים את הבוק צ’וי לקערת הגשה ומניחים בצד.
  2. מוסיפים למחבת מעט נוזלים, את רוטב הצדפות השום והג׳ינג׳ר מאדים מעט. מוסיפים שמן שומשום.
  3. מסמיכים קלות ויוצקים על הבוק צ׳וי. מגישים.