ברוסקטה טונה קונפי וטפנד זיתים

26 May, 2024

הדפסה

ממש לפני השבעה באוקטובר, שרית גופן הצלמת וענת לבל הסטייליסטית, התארחו בסטודיו ליום צילומים עבור מגזין לאישה. המוזה הובילה אותי להכין 5 מתכונים מהמטבח הספרדי בהשראת העונה, הצבעים והעניין שמעורר כאן המטבח הספרדי לאחרונה. אני מביטה באישה המחייכת וחושבת על כל מה שלא ידעתי אז ומה שאני יודעת היום. החודשים נקפו ולקח לנו זמן לחזור לחומרים. ארבעה חודשים לתוך המלחמה שניפצה עבור רבים כל כך את הבית, המשפחה והקהילה, חשבנו ששוב המטבח הביתי מוכיח את מקומו כמדורת השבט ומותר להמשיך לבשל ולהתכנס סביב שולחן יפה ומנות שמזינות את הגוף והנפש. לקריאת הכתבה באתר ״לאשה״. תודה לרוני רבינוביץ שכתבה כל כך יפה, לענת לבל על סטיילינג, ולשרית גופן על הצילומים..

תפריט הארוחה כלל:

המתכונים שהכנתי מרכיבים ארוחה ביתית שלמה ומושלמת וכל אחד מהם יכול גם להתלוות למנות אחרות.


פתיחה סוערת לארוחה: ביס עז טעמים מעולמות הפינצ’וס הספרדי. נפלא לצד משקה פתיחה כמו ורמוט על קרח עם פלח תפוז.

מה צריך (6-8 מנות)

  • 8-6 פרוסות לחם טוב (בגט, ג’בטה, מחמצת), רצוי מאתמול
  • שמן זית
  • 4 ביצים קשות, חתוכות לרבעים
  • 1 בצל שאלוט או בצל סגול, פרוס לרצועות דקיקות
  • כ־10 פלפלים חריפים מוחמצים, בחריפות מתונה (גווינדילס או שיפקה)
  • אפשרות: חופן עלי פטרוזיליה
  • מלח

לטפנד

  • 1 כוס זיתי טאסוס, מגולענים
  • 1 כף צלפים, שטופים ומסוננים
  • 3 פילטים של אנשובי משומר
  • 2 כפות שמן זית

לטונה קונפי

  • 400 מ”ל שמן זית
  • סרטים מקליפת לימון ו/או קליפת תפוז (החלק הצהוב/כתום בלבד)
  • 10 גרגירי פלפל שחור
  • מעט עלי מרווה
  • 300 גרם טונה טרייה

איך מכינים?

  1. הטפנד: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים לקבלת מחית אחידה (אפשר להכין עד 4-3 ימים מראש ולשמור במקרר).
  2. הטונה קונפי: מניחים בקלחת קטנה את שמן הזית, קליפות ההדרים והתבלינים. מחממים עד שהשמן חם אבל לא רותח (150 מעלות, לדייקניות). מסירים מהאש ומצננים במשך 10-5 דקות. 
  3. מכניסים לסיר את הטונה. אם צריך, מוסיפים עוד שמן זית עד שהטונה מכוסה כיסוי מלא. מחזירים את הסיר לכיריים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהטונה משנה את צבעה והופכת בהירה (15-10 דקות בדרך כלל. חורצים בסכין ומוודאים שצבע הנתח השתנה גם בעומקו, אך נותר עדיין ורדרד). מסירים מהאש. מניחים לצינון ומעבירים עם השמן לכלי אחסון (אפשר להכין כשבוע מראש). 
  4. הרכבת המנה: מחממים במחבת מעט שמן זית. קולים קלות את פרוסות הלחם, משני הצדדים (אפשרות נוספת: להבריש אותן בשמן זית ולקלות בתנור שחומם ל־180 מעלות). 
  5. מורחים כל פרוסה בטפנד ומניחים עליה מהטונה. מניחים על כל פרוסה שני רבעים של ביצה קשה ומוסיפים בצל ופלפל חריף (פורסים לפי הצורך). אם רוצים, מפזרים פטרוזיליה. מזליפים מעט שמן זית, מפזרים מלח ומגישים.