גאלט שקדים ומשמשים

מאת: עירית בירן

6 במאי, 2019

מתכון של אבנר לסקין.

אם לא רוצים לחכות עד שמחיר המשמשים ירגע או שהם לא בעונתם, אפשר להמיר באפרסקים או נקטרינות.

לקרם שקדים

  1. בקערת המיקסר מערבלים עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר, עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, את השקדים ואת ליקר האמרטו, וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מכניסים את הקרם למקרר למנוחה של כמה דקות — נשתמש בו בהמשך.
  2. מחממים תנור ל- 180 מעלות (מצב טורבו). מרפדים תבנית אפיה מרובעת או מלבנית בנייר אפייה.
  3. על גבי משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את בצק העלים לעלה דק בעובי של 4 מ״מ, ומניחים על נייר האפייה.
  4. בעזרת סכין, חותכים את שולי הבצק בצורה שתתאים לגודל התבנית. מורחים את קרם השקדים באופן שווה על פני הבצק. מניחים את חצאי המשמש בתוך קרם השקדים, צמודים כמה שיותר אחד לשני. מכניסים לתנור ואופים שלושים דקות.
  5. לאחר האפייה מוציאים מהתנור ונותנים לתבנית להתקרר לחלוטין — כשעה. בעזרת סכין חדה, חותכים את הגאלט לריבועים, 6 ס״מ כל ריבוע. מפזרים אבקת סוכר, ומגישים — מעולה עם קרם פרש, גלידה וניל או קרם מסקרפונה.