גזרים צבעוניים צלויים

22 January, 2020

הדפסה

בעונת החורף הגזרים ובכלל ירקות השורש, נהדרים. גזרים בחורף מופיעים גם בצבעים שונים- לבן, צהוב , סגול ואפשר להכין איתם מנות נפלאות וצבעוניות. זו אחת האפשרויות. (אופציה נוספת תמצאו במתכון לצליית ירקות שורש בנייר אפייה)

אם תרצו לשלב את המנה בתפריט ארוחה, תוכלו לקבל רעיונות בתפריט הארוחה המשפחתית שפרסמתי.

מה צריך?

  • 1-1.5 ק״ג גזרים בצבעים שונים או גזר רגיל (רצוי גזרים צעירים ולא גדולים מדי)
  • 22 שינוי שום פרוסות דק
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 3-4 כפות סירופ מייפל או דבש או סילן
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • מספר ענפי תימין

איך מכינים?

  1. מחממים תנור לחום 180-200 מעלות. קולפים את הגזרים. אם הגזרים עבים מעובי אצבע,חוצים אותם לאורכם לשתיים או ארבע רצועות על פי העובי.
  2. מניחים בתבנית עם נייר אפייה בשכבה אחת. מוסיפים את השמן ושאר המרכיבים מערבבים עם הידיים עד שהגזרים עטופים. מכסים בנייר אפיה נוסף. מכניסים לתנור. לאחר 20 דקות מורידים את הנייר העליון וממשיכים לאפות עד שהגזרים מקבלים צבע צרוב. עוד כ- 25 דקות נוספות.

מידע פנים

  • אפשר לקצר את התהליך אם מבשלים את הגזר במים רותחים כ- 10 דקות, ואז מכניסים לתנור לשלב האחרון. חשוב לשלוק את הגזר הסגול בנפרד כדי שלא יצבע את שאר הגזרים
  • אפשר להכין את המנה גם עם שורש פטרוזיליה או לשלבו ביחד עם הגזרים