גזרים צבעוניים צלויים

מאת: עירית בירן

22 בינואר, 2020

בעונת החורף הגזרים ובכלל ירקות השורש, נהדרים. גזרים בחורף מופיעים גם בצבעים שונים- לבן, צהוב , סגול ואפשר להכין איתם מנות נפלאות וצבעוניות. זו אחת האפשרויות. (אופציה נוספת תמצאו במתכון לצליית ירקות שורש בנייר אפייה)

אם תרצו לשלב את המנה בתפריט ארוחה, תוכלו לקבל רעיונות בתפריט הארוחה המשפחתית שפרסמתי.

  1. מחממים תנור לחום 180-200 מעלות. קולפים את הגזרים. אם הגזרים עבים מעובי אצבע,חוצים אותם לאורכם לשתיים או ארבע רצועות על פי העובי.
  2. מניחים בתבנית עם נייר אפייה בשכבה אחת. מוסיפים את השמן ושאר המרכיבים מערבבים עם הידיים עד שהגזרים עטופים. מכסים בנייר אפיה נוסף. מכניסים לתנור. לאחר 20 דקות מורידים את הנייר העליון וממשיכים לאפות עד שהגזרים מקבלים צבע צרוב. עוד כ- 25 דקות נוספות.