גלוג, יין דובדבנים חפ

גלוֹג — יין דובדבנים חם

21 February, 2018

הדפסה

ה- Glögg הוא משקה חורפי מסורתי מארצות סקנדינביה, תמיד מוגש חם וכמעט תמיד אלכוהולי. לרוב זוהי וריאציה על יין חם מתובל. המתכון המוצלח הזה לקוח מתוך How to Hygge, מאת סיגני יוהנסן. יופי של ספר, גם עם הוגה וגם כספר בישול.

להכנת 8 כוסות.

מה צריך?

לסירופ הסוכר המתובלן

  • 100 גרם סוכר דמררה
  • 10 תרמילי הל, כתושים קלות
  • 5 ראשי ציפורן
  • 3 גרגירי פלפל שחור
  • 3 כוכבי אניס
  • מקל קינמון
  • פיסה של ג׳ינג׳ר טרי, באורך כ- סנטימטר
  • פיסה ארוכה של קליפת קלמנטינה (או פרי הדר אחר לבחירתכם)

למשקה הדובדבנים

  • 2 כפות דובדבני אמרנה (אופציונלי)
  • 150 מ״ל ליקר דובדבנים (שרי הרינג או קרם דה קסיס)
  • 150 מ״ל מיץ אוכמניות או תפוחים (אופציונאלי, כדי להחליש את המשקה)
  • 100 גרם דובדבנים חמצמצים מיובשים
  • 750 מ״ל (בקבוק) יין אדום, לא כבד

להגשה

  • 2 קלמנטינות, קלופות ופרוסות לטבעות. אפשר גם תפוז או פרי הדר אלר שאתם אוהבים וגם קוביות של תפוח עץ הן אופציה מעולה.
  • 100 גרם שקדים מולבנים

איך מכינים?

  1. להכנת הסירופ, מחממים את הסוכר בסיר קטן יחד עם 100 מ״ל מים. מכבים את האש ברגע שהסוכר התמוסס. מוסיפים את כל התבלינים ואת קליפת פרי ההדר, מכסים ומניחים למשך הלילה, או לפחות לכמה שעות.
  2. למשקה הדובדבנים: מניחים את כל המרכיבים בקערה. מכסים, ומניחים למשך הלילה.
  3. לקראת ההגשה: מניחים את הסירופ והדובדבנים בסיר ומחממים על אש קטנה. בשום מקרה לא נותנים לנוזל לרתוח! החום צריך להיות מספיק כך שיעלו מעט אדים מהנוזל, ולא יותר. מבשלים על אש נמוכה, למשך כ- 20 דקות, להתמזגות מלאה של כל הטעמים. מניחים פרוסה או שתיים של קלמנטינה בכל כוס, יחד עם כמה שקדים, ובעזרת מצקת, מוזגים בזהירות את הגלוג. מגישים חם.