גלוג, יין דובדבנים חפ

גלוֹג — יין דובדבנים חם

מאת: עירית בירן

21 בפברואר, 2018

ה- Glögg הוא משקה חורפי מסורתי מארצות סקנדינביה, תמיד מוגש חם וכמעט תמיד אלכוהולי. לרוב זוהי וריאציה על יין חם מתובל. המתכון המוצלח הזה לקוח מתוך How to Hygge, מאת סיגני יוהנסן. יופי של ספר, גם עם הוגה וגם כספר בישול.

להכנת 10 כוסות.

לסירופ הסוכר המתובלן

למשקה הדובדבנים

להגשה

  1. להכנת הסירופ, מחממים את הסוכר בסיר קטן יחד עם 100 מ״ל מים. מכבים את האש ברגע שהסוכר התמוסס. מוסיפים את כל התבלינים ואת קליפת פרי ההדר, מכסים ומניחים למשך הלילה, או לפחות לכמה שעות.
  2. למשקה הדובדבנים: מניחים את כל המרכיבים בקערה. מכסים, ומניחים למשך הלילה.
  3. לקראת ההגשה: מניחים את הסירופ והדובדבנים בסיר ומחממים על אש קטנה. בשום מקרה לא נותנים לנוזל לרתוח! החום צריך להיות מספיק כך שיעלו מעט אדים מהנוזל, ולא יותר. מבשלים על אש נמוכה, למשך כ- 20 דקות, להתמזגות מלאה של כל הטעמים. מניחים פרוסה או שתיים של קלמנטינה בכל כוס, יחד עם כמה שקדים, ובעזרת מצקת, מוזגים בזהירות את הגלוג. מגישים חם.